Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta enchiladas

Reteta enchiladas

Porții

3

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

3h

Temperatură

high

Calorii

-

Ingrediente

• Sos salsa – 500 gr.
• Branza – 500 gr.
• Ceapa – 1 buc.
• Ardei rosu – 1 buc.
• Fasole neagra boabe – 380 gr.
• Porumb dulce – 325 gr.
• Chimion – 1 lingurita
• Pudra de chilli – 1 lingurita
• Frunze de coriandru – 2 pumni mari
• Sare, piper – dupa gust
• Coaja de lamaie rasa
• Tortilla – 6 foi

Mod de preparare

• In vasul Crock-Pot se pune aprox. 500 gr. sos salsa
• Intr-un bol separat se adauga urmatoarele ingrediente: branza rasa, ceapa taiata julien, ardeiul tocat cuburi, fasolea neagra boabe, porumbul, 1 lingurita chimion, 1 lingurita pudra de chilli, 2 pumni mari frunze de coriandru, sare si piper dupa gust, coaja de la o lamaie rasa si se amesteca totul cu o lingura fara a le sfarama
• Se umplu foile de tortilla cu aceasta compozitie si se aseaza in vasul Crock-Pot, una langa cealalta, acoperite de sosul salsa si un pic de branza rasa pe deasupra
• Se pune capacul slow cooker Crock-Pot 3.5 L Stainless Steel si se seteaza timpul de gatire pentru 3 ore si 30 minute
• Se servesc calde cu patrunjel sau coriandru pe deasupra.

Enchilada este un preparat tipic mexican, foarte picant si aromat. Enchilada inseamna "acoperit cu sos de ardei iute" si pentru aceasta reteta mexicanii folosesc nu mai putin de 4 tipuri de ardei iuti uscati (unii sunt si afumati) pe care ii rehidrateaza si formeaza un sos gros cu care acopera rulourile de tortilla de porumb umplute cu carne tocata de vita. Desi mexicanii folosesc foarte multi ardei uscati, se pot folosi in functie de intensitatea gustului pe care dorim sa o conferim retetei, iar pentru a completa sosul se pot adauga rosii pasate.
Chiar daca nu aveti ardei iuti mexicani, puteti gasi ardei iuti uscati si afumati, care isi vor face foarte bine treaba, adica puteti obtine un sos foarte picant si de o culoare excelenta.
Sosul de enchilada este gros si are o culoare rosie vibranta. 
La final se rade branza peste rulourile de enchiladas (in Mexic se foloseste "queso fresco", adica branza proaspata), insa daca nu gasiti sortimentul acesta de branza, puteti folosi si mozzarella rasa.

Pofta buna!