Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă friptură de miel la cuptor la vasul de fontă Crock-pot by Bucătar Maniac

Rețetă friptură de miel la cuptor la vasul de fontă Crock-pot by Bucătar Maniac
Rețetă friptură de miel la cuptor la vasul de fontă Crock-pot by Bucătar Maniac

Porții

1

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

2h:30m

Temperatură

high

Calorii

-

Ingrediente

• 1 kg carne de miel (de preferat pulpă)
• 2-3 linguri ulei de măsline
• sare
• piper
• 1 kg cartofi albi (de preferat noi)
• 3-4 morcovi
• 3-4 fire de usturoi verde (sau 3-5 căței de usturoi)
• crenguțe de cimbru
• jumătate de pahar de apă (sau supă)

Descriere

Atunci când vine vorba de friptură de miel la cuptor, vasul de fontă de 6,6 litri de la Crockpot este opțiunea perfectă pentru a obține o mâncare fragedă și plină de arome. Datorită capacității sale generoase, pot găti în el aproximativ 7 porții de friptură, suficiente pentru a hrăni o familie întreagă sau pentru o cină festivă cu invitați.

Mod de preparare

Pasul 1. Pune vasul de fontă pe plită și încinge în el puțin ulei de măsline. Adaugă carnea pe care o asezonezi cu sare. Ulterior, o lași să se rumenească pe toate părțile, în așa fel încât să sigileze în interior toate aromele delicioase.

Pasul 2. Oprește plita și adaugă usturoiul verde tăiat bucăți, morcovii tăiați rondele și cartofii pe care îi crestezi foarte fin, ca pe niște acordeoane. Stropește și cartofii cu puțin ulei de măsline și presară niște fulgi de ardei iute. Adaugă și crenguțe de cimbru. 

Pasul 3. Pune capacul oalei de fontă și dă-o la cuptor la 160°C pentru 2 ore și jumătate. 

Pasul 4. În ultimele 10 minute, îndepărtează capacul!