Rețetă pâine țărănească cu drojdie în vasul de fontă emailată Crock-Pot by Taste Bazaar
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 300 gr.apă |
• 4 gr.drojdie |
• 10 gr.sare |
• 50 gr.făină integrală |
• 400 gr.făină albă pentru pâine (proteină min. 11%) |
Descriere
Iată cum poți pregăti o pâine cu adevărat gustoasă, cu o crustă crocantă și un miez bine crescut, coaptă în oala de fontă de 6,6 litri. Oala de fontă păstrează căldura și coace uniform pâinea, iar folosirea capacului la începutul coacerii creează un mediu umed, care contribuie la creșterea aluatului.
Mod de preparare
Pasul 1: În seara de dinainte, pune apa și drojdia și într-un castron și amestecă ușor. Adaugă făinurile și sarea și amestecă cu o furculiță sau un tel pentru aluat, până când se omogenizează. Acoperă castronul și lasă-l 30 de minute la odihnit.
Pasul 2: Întinde și împăturește aluatul încă o dată, apoi acoperă castronul și lasă-l în frigider peste noapte.
Pasul 3: După circa 12 ore, scoate castronul din frigider și lasă-l la temperatura camerei timp de 30 de minute.
Pasul 4: Dă aluatului forma dorită și lasă-l la dospit într-un coș sau un castron sau o tavă de chec pentru încă o oră, acoperit cu un prosop înfăinat.
Pasul 5: Cu 40 de minute înainte de a coace pâinea, așază în cuptor oala de fontă cu capac și preîncălzește cuptorul la 250 de grade (căldură de sus și jos).
Pasul 6: După ora de dospit, transferă aluatul pe o hârtie de copt, crestează-l cu o lamă și transferă-l în oala preîncălzită. Acoperă aluatul cu capac și pune-l la copt în cuptor.
Pasul 7: Redu temperatura la 230 de grade și lasă pâinea la copt pentru 20 de minute. După acest timp, scoate capacul și las-o la copt pentru încă 25 de minute.
Pasul 8: Lasă pâinea la răcit pe un grătar pentru cel puțin o oră, înainte de a fi tăiată și servită.
Pasul 2: Întinde și împăturește aluatul încă o dată, apoi acoperă castronul și lasă-l în frigider peste noapte.
Pasul 3: După circa 12 ore, scoate castronul din frigider și lasă-l la temperatura camerei timp de 30 de minute.
Pasul 4: Dă aluatului forma dorită și lasă-l la dospit într-un coș sau un castron sau o tavă de chec pentru încă o oră, acoperit cu un prosop înfăinat.
Pasul 5: Cu 40 de minute înainte de a coace pâinea, așază în cuptor oala de fontă cu capac și preîncălzește cuptorul la 250 de grade (căldură de sus și jos).
Pasul 6: După ora de dospit, transferă aluatul pe o hârtie de copt, crestează-l cu o lamă și transferă-l în oala preîncălzită. Acoperă aluatul cu capac și pune-l la copt în cuptor.
Pasul 7: Redu temperatura la 230 de grade și lasă pâinea la copt pentru 20 de minute. După acest timp, scoate capacul și las-o la copt pentru încă 25 de minute.
Pasul 8: Lasă pâinea la răcit pe un grătar pentru cel puțin o oră, înainte de a fi tăiată și servită.
Preparat cu
-100lei
Crock-Pot
Vas de fontă emailată, 6.6L, oval, turcoaz Crock-Pot
Fontă emailată
Capac inclus
Oval
Capacitate 6.6 L
• in stoc
PRP: 599,99lei
499,99lei