Reteta pui Malaezian
Porții
4
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
2h
Temperatură
high
Calorii
-
Ingrediente
• Faina 2 – 3 pumni |
• Pudra de chilli – 1 lingurita |
• Sare |
• Pulpe de pui dezosate – 12 buc. |
• Turmeric – 1 lingurita |
• Stele de anason – 2 |
• Scortisoara – 1 bat |
• Piper |
• Zahar brun – 1 lingurita rasa |
• Lapte de cocos – 1 cutie |
• Sos de peste 2 – 3 lingurite |
• Stock – 1 cub |
• Keffir-Lime – 5 frunze |
• Coaja de lamaie rasa |
• Coriandru |
Pentru pasta: |
• Ceapa – 1 buc. |
• Usturoi – 3 catei |
• Harrisa – 1 lingurita |
• Lemongrass – 1 buc. |
• Ghimbir – 2 – 3 cm |
Mod de preparare
• Intr-un bol se amesteca faina, pudra de chilli, sarea si se tapeteaza cu acest amestec pulpele de pui dezosate
• Pulpele astfel condimentate, se rumenesc intr-o tigaie
• Se pun ingredientele pentru pasta intr-un vas si se mixeaza si soteaza apoi inainte de a adauga pasta peste pulpele de pui
• Se adauga turmericul, anasonul, scortisoara, sare, piper dupa gust, 1 lingurita rasa de zahar brun, 1 cutie de lapte de cocos, sosul de peste, cubul de stock, frunzele de Keffir-Lime, se pune capacul vasului slow cooker Crock-Pot 3.5 L Stainless Steel si se seteaza timpul de gatire 2 ore
• La sfarsitul timpului de gatire se adauga coriandru si coaja de lamaie
• Se serveste calda.
Printre ingredientele cele mai folosite de bucataria etnicilor malaezieni, care aseamana bucataria malaeziana cu cea thailandeza, dar si cu cele din Cambodgia, Indonezia si Vietnam, se numara: lemongrass-ul, ghimbirul, usturoiul, salotele, galangalul, pandanus, curcuma, daun kemangi (o varietate de busuioc), frunze laksa, limete kafru. Ardeii iuti sunt de asemenea folositi din belsug, acestia fiind adesea pisati, impreuna cu alte ingrediente, pentru a forma o pasta iute si condimentata, numita sambal.
Condimentele uscate cel mai des folosite sunt feniculul, chimenul, coriandrul, cuisoarele, cardamomul, anasonul stelat, mustarul, schimduful, scortisoara si nucsoara, dovezi ale influentelor indiene si chinezesti.
Ca si in alte tari sud-est asiatice, orezul este alimentul de baza. Este servit la micul dejun, pranz si cina. „Nasi Lemak" este orez gatit in lapte de cocos, aromat cu frunze de pandanus si servit ca garnitura pentru „sambal ikan bilis" (hamsii uscate gatite in sambaal), felii de castravete, oua fierte tari si alune.
Acest preparat Pui Malaezian, se poate servi simplu cu orez si castravete proapat, fiind unul dintre cele mai populare mese pentru micul dejun in Malaezia. Este un preparat usor, plin de arome asiatice si foarte sanatos care merge foarte bine la micul dejun, pranz sau cina.
Pofta buna!
• Pulpele astfel condimentate, se rumenesc intr-o tigaie
• Se pun ingredientele pentru pasta intr-un vas si se mixeaza si soteaza apoi inainte de a adauga pasta peste pulpele de pui
• Se adauga turmericul, anasonul, scortisoara, sare, piper dupa gust, 1 lingurita rasa de zahar brun, 1 cutie de lapte de cocos, sosul de peste, cubul de stock, frunzele de Keffir-Lime, se pune capacul vasului slow cooker Crock-Pot 3.5 L Stainless Steel si se seteaza timpul de gatire 2 ore
• La sfarsitul timpului de gatire se adauga coriandru si coaja de lamaie
• Se serveste calda.
Printre ingredientele cele mai folosite de bucataria etnicilor malaezieni, care aseamana bucataria malaeziana cu cea thailandeza, dar si cu cele din Cambodgia, Indonezia si Vietnam, se numara: lemongrass-ul, ghimbirul, usturoiul, salotele, galangalul, pandanus, curcuma, daun kemangi (o varietate de busuioc), frunze laksa, limete kafru. Ardeii iuti sunt de asemenea folositi din belsug, acestia fiind adesea pisati, impreuna cu alte ingrediente, pentru a forma o pasta iute si condimentata, numita sambal.
Condimentele uscate cel mai des folosite sunt feniculul, chimenul, coriandrul, cuisoarele, cardamomul, anasonul stelat, mustarul, schimduful, scortisoara si nucsoara, dovezi ale influentelor indiene si chinezesti.
Ca si in alte tari sud-est asiatice, orezul este alimentul de baza. Este servit la micul dejun, pranz si cina. „Nasi Lemak" este orez gatit in lapte de cocos, aromat cu frunze de pandanus si servit ca garnitura pentru „sambal ikan bilis" (hamsii uscate gatite in sambaal), felii de castravete, oua fierte tari si alune.
Acest preparat Pui Malaezian, se poate servi simplu cu orez si castravete proapat, fiind unul dintre cele mai populare mese pentru micul dejun in Malaezia. Este un preparat usor, plin de arome asiatice si foarte sanatos care merge foarte bine la micul dejun, pranz sau cina.
Pofta buna!