Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta - Piftie de curcan

Reteta - Piftie de curcan

Porții

6

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 2 aripi de curcan
• 3 morcovi mai mari
• 2 l apa
• 2 lingurite boabe de piper
• 2 lingurite sare
• 4-5 catei de usturoi
• 10 g gelatina granulata
• cateva fire de patrunjel

Descriere

Multicooker-ul Crock-Pot cu gatire sub presiune are 8 setari rapide de gatire: orez, carne/tocanite, fasole, iaurt, pasare, desert, supa si manual, dar si 4 moduri diferite de gatire: gatire rapida, gatire lenta, saute, si gatire la aburi! Practic, este o oala minune cu care economisesti timp in bucatarie si pregatesti o mancare sanatoasa!

Alege programul Poultry, presiune High si prepara si tu o piftie de curcan delicioasa!

Mod de preparare

  • Taie aripile de curcan pe jumatate si pune-le in oala Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune.
  • Adauga morcovii curatati si taiati pe jumatate.
  • Pune sarea si boabele de piper.
  • Inchide capacul rotind spre lacatul inchis.
  • Inchide supapa pentru aburi.
  • Seteaza programul Poultry, presiune High si timp de gatire 30 de minute.
  • Dupa ce programul s-a terminat, elibereaza supapa de aburi cu ajutorul unui cleste de bucatarie.
  • Dupa 5 minute deschide cu grija capacul si scoate pe o farfurie carnea si morcovii.
  • Strecoara supa si las-o sa se raceasca 30-40 de minute.
  • Pune gelatina granulata in 100 ml apa rece si las-o la hidratat 10 minute.
  • Dupa ce supa s-a mai racit si este calda, atentie, nu fierbinte, pune gelatina si amesteca pana se topesc granulele.
  • Adauga in supa usturoiul dat prin presa. Poti pune mai mult sau mai putin, dupa gust.
  • Lasa supa deoparte 10- 15 minute, timp in care alege carnea de oase si piele si marunteste-o in cuburi mai mici.
  • Taie morcovii in rondele.
  • Strecoara din nou supa intr-o cana gradata. Ar trebui sa fie tot 2 litri de supa clara si aromata cu usturoi.
  • Pregateste 4 castronele si asaza in ele rondele de morcovi, frunze de patrunjel, cateva linguri de carne si apoi toarna in fiecare supa calduta.
  • Lasa sa se raceasca de tot, apoi pune pe fiecare folie alimentara si muta-le la frigider pana a doua zi.
  • Dupa ce piftia de curcan s-a inchegat bine, se rastoarna pe o farfurie si se poate servi.
  • Pofta buna!