Reteta - Piftie de curcan
Porții
6
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 2 aripi de curcan |
• 3 morcovi mai mari |
• 2 l apa |
• 2 lingurite boabe de piper |
• 2 lingurite sare |
• 4-5 catei de usturoi |
• 10 g gelatina granulata |
• cateva fire de patrunjel |
Descriere
Multicooker-ul Crock-Pot cu gatire sub presiune are 8 setari rapide de gatire: orez, carne/tocanite, fasole, iaurt, pasare, desert, supa si manual, dar si 4 moduri diferite de gatire: gatire rapida, gatire lenta, saute, si gatire la aburi! Practic, este o oala minune cu care economisesti timp in bucatarie si pregatesti o mancare sanatoasa!
Alege programul Poultry, presiune High si prepara si tu o piftie de curcan delicioasa!
Alege programul Poultry, presiune High si prepara si tu o piftie de curcan delicioasa!
Mod de preparare
- Taie aripile de curcan pe jumatate si pune-le in oala Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune.
- Adauga morcovii curatati si taiati pe jumatate.
- Pune sarea si boabele de piper.
- Inchide capacul rotind spre lacatul inchis.
- Inchide supapa pentru aburi.
- Seteaza programul Poultry, presiune High si timp de gatire 30 de minute.
- Dupa ce programul s-a terminat, elibereaza supapa de aburi cu ajutorul unui cleste de bucatarie.
- Dupa 5 minute deschide cu grija capacul si scoate pe o farfurie carnea si morcovii.
- Strecoara supa si las-o sa se raceasca 30-40 de minute.
- Pune gelatina granulata in 100 ml apa rece si las-o la hidratat 10 minute.
- Dupa ce supa s-a mai racit si este calda, atentie, nu fierbinte, pune gelatina si amesteca pana se topesc granulele.
- Adauga in supa usturoiul dat prin presa. Poti pune mai mult sau mai putin, dupa gust.
- Lasa supa deoparte 10- 15 minute, timp in care alege carnea de oase si piele si marunteste-o in cuburi mai mici.
- Taie morcovii in rondele.
- Strecoara din nou supa intr-o cana gradata. Ar trebui sa fie tot 2 litri de supa clara si aromata cu usturoi.
- Pregateste 4 castronele si asaza in ele rondele de morcovi, frunze de patrunjel, cateva linguri de carne si apoi toarna in fiecare supa calduta.
- Lasa sa se raceasca de tot, apoi pune pe fiecare folie alimentara si muta-le la frigider pana a doua zi.
- Dupa ce piftia de curcan s-a inchegat bine, se rastoarna pe o farfurie si se poate servi.
- Pofta buna!
Preparat cu
-550lei
Crock-Pot
Oală sub presiune electrică multifuncțională Express Crock-Pot
8 setari rapide de gatire
Ideal pentru 6 persoane
• in stoc
PRP: 999,99lei
449,99lei