Reteta Pulpe de pui in stil grecesc
Porții
2
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 2 pulpe de pui intregi |
• 3 linguri ulei de masline |
• 1 ardei copt rosu |
• 1 ardei copt galben |
• 6 rosii uscate in ulei |
• 1 ceapa rosie |
• 3 catei de usturoi |
• 100 g masline kalamata fara samburi |
• 2 linguri otet balsamic |
• 2 linguri apa |
• 1 lingurita de miere |
• sare si piper dupa gust |
• ½ lingurita oregano uscat |
• ½ lingurita cimbrisor uscat |
• branza feta pentru servit |
• patrunjel verde si cimbru proaspat |
Descriere
Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune este ideal pentru 6 persoane, cu un vas teflon-free care nu lasa mancarea sa se lipeasca. Capacul se inchide etans si are 8 setari rapide de gatire: rice/risotto (orez), meat/stew (carne/tocanite), beans/chilli (fasole), yougurt (iaurt), poultry (pasare), dessert (desert), soup (supa), manual.
Mod de preparare
- Condimenteaza pulpele de pui cu sare, piper, oregano si cimbrisor uscat.
- Pune uleiul in vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune.
- Apasa BROWN/SOTE, seteaza temperatura pe HIGH si timpul de 10 minute si apasa START/STOP.
- Lasa sa se incinga uleiul, pune pulpele de pui si rumeneste-le pe ambele parti pana devin aurii. Scoate-le apoi si pastreaza-le la cald.
- Adauga in uleiul ramas ceapa rosie taiata solzisori si usturoiul maruntit.
- Soteaza-le 2-3 minute pana se inmoaie.
- Pune apoi ardeiul gras copt rosu si galben taiat fasii si rosiile uscate taiate tot fasii si amesteca pentru inca 2 minute.
- Pune pulpele de pui deasupra.
- Amesteca intr-un bol mic otetul balsamic, apa, mierea, sare si piper dupa gust, oregano si cimbrisor si toarna amestecul peste pulpe.
- Pune si maslinele kalamata pe langa pulpele de pui.
- Inchide capacul, apasa butonul POULTRY, seteaza presiunea pe HIGH si seteaza timpul pentru 30 de minute.
- Verifica supapa pentru aburi sa fie inchisa SEAL/CLOSE si apasa butonul START/STOP.
- Dupa ce timpul de gatire s-a terminat, elibereaza valva pentru aburi si lasa 10-15 minute, apoi desfa capacul cu grija la aburi, folosind o manusa de bucatarie.
- La final, pune peste pui branza feta sfaramata si decoreaza cu parunjel verde tocat si frunzulite de cimbru proaspat.
Preparat cu
-400lei
Crock-Pot
Oală sub presiune electrică multifuncțională Express Crock-Pot
8 setari rapide de gatire
Ideal pentru 6 persoane
• in stoc
PRP: 999,99lei
599,99lei