Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta Pulpe de rata cu varza rosie

Reteta Pulpe de rata cu varza rosie

Porții

2

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 2 pulpe mari de rata
• 1 varza rosie
• 3 linguri ulei de masline
• 1 cubulet de unt
• 100 ml vin rosu
• 3 linguri otet de cidru
• sare si piper dupa gust
• 1 ceapa mare
• 1 lingurita piper cu lamaie
• 2 lingurite zahar
• 1/2 nucsoara rasa

Mod de preparare

  • Curata pulpele de rata de grasimea in exces si pune-o deoparte.
  • In vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune pune uleiul de masline, cubuletul de unt si grasimea oprita de la pulpe.
  • Seteaza programul Brown/Sote pentru 15 minute.
  • Pune pulpele de rata cu pielea in jos si lasa-le la prajit pe ambele parti, pana se rumenesc.
  • Scoate-le apoi pe o farfurie, scoate si jumarile care s-au format de la grasimea de rata si adauga apoi ceapa taiata solzisori si amesteca pana se inmoaie usor.
  • Pune varza tocata fideluta, amesteca bine si adauga vinul rosu si otetul de cidru.
  • Condimenteaza cu sare si piper dupa gust, adauga zaharul, nucsoara si piperul cu lamaie.
  • Pune deasupra pulpele de rata si inchide capacul.
  • Inchide supapa de aburi si seteaza programul Meat/Stew pentru 40 de minute.
  • Dupa ce programul s-a terminat aparatul intra automat p emodul Keep Warm, moment in care este bine sa il lasam asa pentru 10-15 minute, apoi se elibereaza presiunea si se deschide capacul.
  • Serveste pulpele de rata cu varza rosie cu felii de paine proaspata, este delicioasa!