Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta Tarta aperitiv cu spanac si oua de prepelita by Bucate, vorbe si arome

Reteta Tarta aperitiv cu spanac si oua de prepelita by Bucate, vorbe si arome
Reteta Tarta aperitiv cu spanac si oua de prepelita by Bucate, vorbe si arome Reteta Tarta aperitiv cu spanac si oua de prepelita by Bucate, vorbe si arome Reteta Tarta aperitiv cu spanac si oua de prepelita by Bucate, vorbe si arome

Porții

6

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 3 oua
• 3 linguri smântâna 20% grasime
• 180 g faina
• 100 g baby spanac
• 100 g mozzarella razuita
• 12 oua prepeliţă
• Sare si piper dupa gust
• 1 ardei iute rosu

Mod de preparare

  • Se pregateste o tava în care sa punem compozitia pentru tarta.
  • Tava va trebui sa aiba diametrul mai mic decât al vasului Multicooker-ului Corck-Pot Express cu gatire sub presiune.
  • Pe fundul tavii punem o hârtie de copt.
  • Pregatim si o fâşie de folie de aluminiu, îndoita de 2-3 ori pe lungime, astfel încât sa o putem pune pe sub tava dar sa ajunga si pe peretii vasului. Ne vom ajuta de ea pentru a scoate tava din aparat, când tarta va fi gata.
  • Fierbem ouale de prepelita 2 minute din momentul în care apa începe sa fiarba.
  • Punem cele 3 oua într-un bol si le mixam cu un praf de sare.
  • Adaugam smântâna si mai mixam câteva minute.
  • Incorporam faina cu ajutorul unui tel si apoi mozzarella, iar la final spanacul, pe care l-am spalat, zvântat si tocat marunt.
  • Adaugam piperul si sare dupa gust.
  • Punem compozitia în tava pregatita, asezam ouale de prepelita intregi si curatate, mai presaram putina mozzarella si felii de ardei iute.
  • In vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune punem cam 200 ml apa si asezam gratarul din dotarea aparatului.
  • Punem folia de aluminiu pregatita si asezam tava cu compozitia de tarta.
  • Deasupra tartei punem o hârtie de copt pentru ca aburii formati sa nu se scurga în interiorul tavii.
  • Inchidem capacul si îl rotim în pozitia închis.
  • Inchidem si supapa de presiune.
  • Setam programul MANUAL, presiunea HIGH si timpul de gatire de 30 de minute si apasam apoi tasta START/STOP.
  • In timp ce aparatul se încalzeste, pe ecran apare HEAT, iar apoi, dupa semnalul sonor apare timpul setat pentru gatit.
  • Dupa ce timpul de gatire s-a terminat, se aude un semnal sonor si aparatul intra automat pe modul KEEP WARM.
  • Dupa câteva minute deschidem supapa de aburi cu ajutorul unei ustensile de bucatarie.
  • Aburii sunt fierbinti si se recomanda folosirea unei manusi de bucatarie.
  • Deschidem capacul si scoatem cu grija tava din interior, ajutându-ne de folia de aluminiu.
  • Mai presaram mozzarella si o punem putin la cuptor sa se rumeneasca deasupra.
  • Se poate servi calda sau rece dupa preferinte.
  • Poftă bună!