Reteta Tarta aperitiv cu spanac si oua de prepelita by Bucate, vorbe si arome
Porții
6
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 3 oua |
• 3 linguri smântâna 20% grasime |
• 180 g faina |
• 100 g baby spanac |
• 100 g mozzarella razuita |
• 12 oua prepeliţă |
• Sare si piper dupa gust |
• 1 ardei iute rosu |
Mod de preparare
- Se pregateste o tava în care sa punem compozitia pentru tarta.
- Tava va trebui sa aiba diametrul mai mic decât al vasului Multicooker-ului Corck-Pot Express cu gatire sub presiune.
- Pe fundul tavii punem o hârtie de copt.
- Pregatim si o fâşie de folie de aluminiu, îndoita de 2-3 ori pe lungime, astfel încât sa o putem pune pe sub tava dar sa ajunga si pe peretii vasului. Ne vom ajuta de ea pentru a scoate tava din aparat, când tarta va fi gata.
- Fierbem ouale de prepelita 2 minute din momentul în care apa începe sa fiarba.
- Punem cele 3 oua într-un bol si le mixam cu un praf de sare.
- Adaugam smântâna si mai mixam câteva minute.
- Incorporam faina cu ajutorul unui tel si apoi mozzarella, iar la final spanacul, pe care l-am spalat, zvântat si tocat marunt.
- Adaugam piperul si sare dupa gust.
- Punem compozitia în tava pregatita, asezam ouale de prepelita intregi si curatate, mai presaram putina mozzarella si felii de ardei iute.
- In vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune punem cam 200 ml apa si asezam gratarul din dotarea aparatului.
- Punem folia de aluminiu pregatita si asezam tava cu compozitia de tarta.
- Deasupra tartei punem o hârtie de copt pentru ca aburii formati sa nu se scurga în interiorul tavii.
- Inchidem capacul si îl rotim în pozitia închis.
- Inchidem si supapa de presiune.
- Setam programul MANUAL, presiunea HIGH si timpul de gatire de 30 de minute si apasam apoi tasta START/STOP.
- In timp ce aparatul se încalzeste, pe ecran apare HEAT, iar apoi, dupa semnalul sonor apare timpul setat pentru gatit.
- Dupa ce timpul de gatire s-a terminat, se aude un semnal sonor si aparatul intra automat pe modul KEEP WARM.
- Dupa câteva minute deschidem supapa de aburi cu ajutorul unei ustensile de bucatarie.
- Aburii sunt fierbinti si se recomanda folosirea unei manusi de bucatarie.
- Deschidem capacul si scoatem cu grija tava din interior, ajutându-ne de folia de aluminiu.
- Mai presaram mozzarella si o punem putin la cuptor sa se rumeneasca deasupra.
- Se poate servi calda sau rece dupa preferinte.
- Poftă bună!
Preparat cu
-550lei
Crock-Pot
Oală sub presiune electrică multifuncțională Express Crock-Pot
8 setari rapide de gatire
Ideal pentru 6 persoane
• in stoc
PRP: 999,99lei
449,99lei