Reteta rulada de muschiulet de porc cu bresaola, baby spanac si chorizo
Porții
3
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
7h
Temperatură
high
Calorii
-
Ingrediente
• Muschiulet de porc – 600 gr. |
• Bresaola – 4 felii |
• Baby spanac |
• Chorizo de dimensiunea muschiuletului de porc – 1 buc. |
• Sare si piper – dupa gust |
• Unt – 25 gr. |
• Rozmarin – 1 fir |
• Ulei – 2 linguri |
• Usturoi – 1 catel |
• Vin roze demisec – 2 linguri |
• Apa – 100 ml |
Mod de preparare
• cu ajutorul unui cutit foarte ascutit desfacem muschiuletul de porc (pe lungime) lasand cca 1 cm pana la margine, ca sa-l putem umple si rula totodata
• bateti muschiuletul de porc cu un ciocan de carne sau faceti-i mici crestaturi cu cutitul pentru a-l intinde mai bine
• asezonati-l atat la interior, cat si la exterior
• asezati feliile de bresaola (petrecute) pe muschiuletul de porc, pana aproape de margine
• peste acestea adaugati un strat de spanac baby, chorizo-ul si iarasi un strat de spanac baby
• rulati-l strans, cu grija si apoi legati-l cu sfoara din 3 in 3 cm
• taiati-l in 3 bucati
• inveliti fiecare bucata de rulada strans, in hartie de copt si apoi in folie de aluminiu
• pregatiti slow cooker Crock-Pot 3,5 L Manual Red pe modul de gatire ''High'' si introduceti in acesta uleiul, apa, vinul, usturoiul si rozmarinul
• peste acestea adaugati cele 3 bucati de rulada
• puneti capacul si lasati cca 7 ore
• scoateti ruladele si lasati carnea la odihnit timp de 15 minute
• intre timp lasati slow cooker Crock-Pot 3,5 L Manual Red sa functioneze pentru a se reduce sosul
• opriti slow cooker Crock-Pot 3,5 L Manual Red dupa cele 15 minute cat a stat carnea la odihnit si serviti impreuna cu aceasta.
Pofta buna!
Observatii:
• slow cooker Crock-Pot atinge aceeasi temperatura de 100 de grade, atat pe Low cat si pe High – singura diferenta este intervalul de timp.
• textura dorita a acestui preparat se poate obtine in cca 7 ore.
• este necesar ca un lichid (sosul) sa fie prezent in Crock-Pot pentru a se produce vaporii necesari gatirii corecte a ruladei.
• bateti muschiuletul de porc cu un ciocan de carne sau faceti-i mici crestaturi cu cutitul pentru a-l intinde mai bine
• asezonati-l atat la interior, cat si la exterior
• asezati feliile de bresaola (petrecute) pe muschiuletul de porc, pana aproape de margine
• peste acestea adaugati un strat de spanac baby, chorizo-ul si iarasi un strat de spanac baby
• rulati-l strans, cu grija si apoi legati-l cu sfoara din 3 in 3 cm
• taiati-l in 3 bucati
• inveliti fiecare bucata de rulada strans, in hartie de copt si apoi in folie de aluminiu
• pregatiti slow cooker Crock-Pot 3,5 L Manual Red pe modul de gatire ''High'' si introduceti in acesta uleiul, apa, vinul, usturoiul si rozmarinul
• peste acestea adaugati cele 3 bucati de rulada
• puneti capacul si lasati cca 7 ore
• scoateti ruladele si lasati carnea la odihnit timp de 15 minute
• intre timp lasati slow cooker Crock-Pot 3,5 L Manual Red sa functioneze pentru a se reduce sosul
• opriti slow cooker Crock-Pot 3,5 L Manual Red dupa cele 15 minute cat a stat carnea la odihnit si serviti impreuna cu aceasta.
Pofta buna!
Observatii:
• slow cooker Crock-Pot atinge aceeasi temperatura de 100 de grade, atat pe Low cat si pe High – singura diferenta este intervalul de timp.
• textura dorita a acestui preparat se poate obtine in cca 7 ore.
• este necesar ca un lichid (sosul) sa fie prezent in Crock-Pot pentru a se produce vaporii necesari gatirii corecte a ruladei.