Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta Rulada de porc cu sos picant de prune

Reteta Rulada de porc cu sos picant de prune
Reteta Rulada de porc cu sos picant de prune

Porții

6

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

3h

Temperatură

high

Calorii

-

Ingrediente

• Ceafa de porc – 1,2 kg
• Carne tocata vita – 400 gr.
• Prune afumate fara samburi – cca 8 - 9 buc.
• Chimen macinat – 2 lingurite
• Cardamon macinat – ½ lingurita
• Ghimbir macinat – ½ lingurita
• Ceapa rosie – 1 buc.
• Chives – 9 - 10 bete
• Vin rosu demisec – 150 ml
• Anason stelat – 2 buc.
• Ienibahar boabe – 4 - 5 boabe
• Menta proaspata – 4 - 5 frunze
• Amidon de porumb – 1 lingurita
• Miere – 1 lingurita
• Fresh de lamaie – 20 ml
• Prune proaspete coapte – 4 - 5 buc.
• Ardei iute – 1 buc.
• Sare si piper – dupa gust

Extra:
• Vin rosu dulce – 50 ml
• Unt – 25 gr.
• Ulei de masline – 3 linguri
• Cimbru proaspat – 2 crengute
• Boia dulce – 1 lingurita
• Usturoi – 3 catei
• Apa / stock de legume – 100 ml
• Folie de plastic
• Folie de copt

Mod de preparare

• Scoateti samburii din prunele proaspete si mixati-le impreuna cu menta proaspata.
• Puneti vinul la redus pe foc, impreuna cu stelutele de anason si bobitele de ienibahar.
• Cand acesta aproape s-a redus, adaugati prunele mixate, fresh-ul de lamaie si ardeiul iute.
• Lasati-le la foc mic sa scada si sa se inchege.
• Adaugati apoi mierea si amidonul si amestecati energic pentru a evita formarea cocoloaselor.
• Curatati ceafa de porc, despicati-o pe lungime, acoperiti-o cu o folie de plastic si bateti-o cu un ciocan de carne pana se intinde frumos.
• Condimentati carnea tocata cu ghimbir, cardamon si chimen, ceapa rosie, sare si piper.
• Peste ea adaugati prunele afumate.
• Strangeti-o intr-un rulou si legati-o bine cu papiota culinara.
• Asezonati-o la exterior cu sare, piper si boia.
• Puneti vasul detasabil al slow cooker Crock-Pot 6 L DuraCeramic Sauté pe plita, incingeti uleiul de masline siadaugati untul si cimbrul si dati culoare ruladei.
• Stingeti cu vinul rosu si adaugati vasul inapoi in slow cooker.
• Adaugati usturoiul si stropiti carnea cu putin ulei de masline si putin vin rosu la alegere, adaugati apa si acoperiti carnea cu folie de copt.
• Porniti aparatul pe modul de gatire ''High'' si setati timpul de 4 ore – in functie de gramajul bucatii de ceafa, timpul poate sa difere mai mult sau mai putin
• Asezonati din nou cu sare si piper cu 15 minute inainte de incheierea programului. 
• Odata gatita, serviti-o cu sosul picant incalzit putin in prealabil si chives tocat.

Pofta buna!