Reteta Rulada de porc cu sos picant de prune
Porții
6
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
3h
Temperatură
high
Calorii
-
Ingrediente
• Ceafa de porc – 1,2 kg |
• Carne tocata vita – 400 gr. |
• Prune afumate fara samburi – cca 8 - 9 buc. |
• Chimen macinat – 2 lingurite |
• Cardamon macinat – ½ lingurita |
• Ghimbir macinat – ½ lingurita |
• Ceapa rosie – 1 buc. |
• Chives – 9 - 10 bete |
• Vin rosu demisec – 150 ml |
• Anason stelat – 2 buc. |
• Ienibahar boabe – 4 - 5 boabe |
• Menta proaspata – 4 - 5 frunze |
• Amidon de porumb – 1 lingurita |
• Miere – 1 lingurita |
• Fresh de lamaie – 20 ml |
• Prune proaspete coapte – 4 - 5 buc. |
• Ardei iute – 1 buc. |
• Sare si piper – dupa gust |
Extra: |
• Vin rosu dulce – 50 ml |
• Unt – 25 gr. |
• Ulei de masline – 3 linguri |
• Cimbru proaspat – 2 crengute |
• Boia dulce – 1 lingurita |
• Usturoi – 3 catei |
• Apa / stock de legume – 100 ml |
• Folie de plastic |
• Folie de copt |
Mod de preparare
• Scoateti samburii din prunele proaspete si mixati-le impreuna cu menta proaspata.
• Puneti vinul la redus pe foc, impreuna cu stelutele de anason si bobitele de ienibahar.
• Cand acesta aproape s-a redus, adaugati prunele mixate, fresh-ul de lamaie si ardeiul iute.
• Lasati-le la foc mic sa scada si sa se inchege.
• Adaugati apoi mierea si amidonul si amestecati energic pentru a evita formarea cocoloaselor.
• Curatati ceafa de porc, despicati-o pe lungime, acoperiti-o cu o folie de plastic si bateti-o cu un ciocan de carne pana se intinde frumos.
• Condimentati carnea tocata cu ghimbir, cardamon si chimen, ceapa rosie, sare si piper.
• Peste ea adaugati prunele afumate.
• Strangeti-o intr-un rulou si legati-o bine cu papiota culinara.
• Asezonati-o la exterior cu sare, piper si boia.
• Puneti vasul detasabil al slow cooker Crock-Pot 6 L DuraCeramic Sauté pe plita, incingeti uleiul de masline siadaugati untul si cimbrul si dati culoare ruladei.
• Stingeti cu vinul rosu si adaugati vasul inapoi in slow cooker.
• Adaugati usturoiul si stropiti carnea cu putin ulei de masline si putin vin rosu la alegere, adaugati apa si acoperiti carnea cu folie de copt.
• Porniti aparatul pe modul de gatire ''High'' si setati timpul de 4 ore – in functie de gramajul bucatii de ceafa, timpul poate sa difere mai mult sau mai putin
• Asezonati din nou cu sare si piper cu 15 minute inainte de incheierea programului.
• Odata gatita, serviti-o cu sosul picant incalzit putin in prealabil si chives tocat.
Pofta buna!
• Puneti vinul la redus pe foc, impreuna cu stelutele de anason si bobitele de ienibahar.
• Cand acesta aproape s-a redus, adaugati prunele mixate, fresh-ul de lamaie si ardeiul iute.
• Lasati-le la foc mic sa scada si sa se inchege.
• Adaugati apoi mierea si amidonul si amestecati energic pentru a evita formarea cocoloaselor.
• Curatati ceafa de porc, despicati-o pe lungime, acoperiti-o cu o folie de plastic si bateti-o cu un ciocan de carne pana se intinde frumos.
• Condimentati carnea tocata cu ghimbir, cardamon si chimen, ceapa rosie, sare si piper.
• Peste ea adaugati prunele afumate.
• Strangeti-o intr-un rulou si legati-o bine cu papiota culinara.
• Asezonati-o la exterior cu sare, piper si boia.
• Puneti vasul detasabil al slow cooker Crock-Pot 6 L DuraCeramic Sauté pe plita, incingeti uleiul de masline siadaugati untul si cimbrul si dati culoare ruladei.
• Stingeti cu vinul rosu si adaugati vasul inapoi in slow cooker.
• Adaugati usturoiul si stropiti carnea cu putin ulei de masline si putin vin rosu la alegere, adaugati apa si acoperiti carnea cu folie de copt.
• Porniti aparatul pe modul de gatire ''High'' si setati timpul de 4 ore – in functie de gramajul bucatii de ceafa, timpul poate sa difere mai mult sau mai putin
• Asezonati din nou cu sare si piper cu 15 minute inainte de incheierea programului.
• Odata gatita, serviti-o cu sosul picant incalzit putin in prealabil si chives tocat.
Pofta buna!