Reteta sarmalute cu afumatura si dovleac
Porții
5
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
7h
Temperatură
high
Calorii
-
Ingrediente
• Varza murata (pe care o lasati in apa la desarat) |
• Carne tocata amestec vita si porc – 900 gr. |
• Orez – cca 100 gr. |
• Dovleac placintar – 100 gr. |
• Afumatura – 200 gr. |
• Foi de dafin – 4 - 5 buc. |
• Boia afumata – 1 lingurita |
• Suc de rosii |
• Bacon sau pancetta |
• Ulei de floarea-soarelui |
• Apa fiarta pana acoperiti nivelul sarmalelor |
• Sare si piper – dupa gust |
Mod de preparare
• scurgeti bine varza si desprindeti cu grija foile, taindu-le cotorul (daca sunt prea lungi, taiati-le pe jumatate)
• daca varza inca este foarte sarata, spalati-o in 4 - 5 ape fierbinti
• taiati dovleacul cuburi mici sau dati-l pe razatoare
• taiati afumatura cuburi mici
• amestecati carnea tocata cu orezul, dovleacul si afumatura si asezonati cu sare (daca varza inca este sarata, renuntati a mai pune si in compozitie) si piper dupa gust
• rulati sarmalele
• tocati restul de varza ramas
• setati slow cooker Crock-Pot 5.7L Digital pe modul de temperatura "High", puneti putin ulei la baza si faceti un pat de varza tocata peste care adaugati putin piper negru si 2 linguri de bulion
• asezati sarmalele in slow cooker Crock-Pot 5.7L Digital
• puneti inca un strat de varza tocata deasupra, alte 2 linguri de bulion si turnati pe langa apa fiarta pana acoperiti nivelul sarmalelor
• lasati la gatit cca. 7 ore
• lasati sarmalele sa se mai raceasca, rulati-le in bacon sau in pancetta si prajiti-le intr-o tigaie preferabil de teflon (fara a adauga unt sau ulei), pana cand se rumenesc.
Observatii:
• mai mult ca sigur sarmalele reprezinta preparatul ideal pentru slow cooker Crock-Pot 5.7L Digital – sunt patrunse perfect, iar tot procedeul de slow-cooking executat perfect rezulta in arome desavarsite.
Pofta buna!
• daca varza inca este foarte sarata, spalati-o in 4 - 5 ape fierbinti
• taiati dovleacul cuburi mici sau dati-l pe razatoare
• taiati afumatura cuburi mici
• amestecati carnea tocata cu orezul, dovleacul si afumatura si asezonati cu sare (daca varza inca este sarata, renuntati a mai pune si in compozitie) si piper dupa gust
• rulati sarmalele
• tocati restul de varza ramas
• setati slow cooker Crock-Pot 5.7L Digital pe modul de temperatura "High", puneti putin ulei la baza si faceti un pat de varza tocata peste care adaugati putin piper negru si 2 linguri de bulion
• asezati sarmalele in slow cooker Crock-Pot 5.7L Digital
• puneti inca un strat de varza tocata deasupra, alte 2 linguri de bulion si turnati pe langa apa fiarta pana acoperiti nivelul sarmalelor
• lasati la gatit cca. 7 ore
• lasati sarmalele sa se mai raceasca, rulati-le in bacon sau in pancetta si prajiti-le intr-o tigaie preferabil de teflon (fara a adauga unt sau ulei), pana cand se rumenesc.
Observatii:
• mai mult ca sigur sarmalele reprezinta preparatul ideal pentru slow cooker Crock-Pot 5.7L Digital – sunt patrunse perfect, iar tot procedeul de slow-cooking executat perfect rezulta in arome desavarsite.
Pofta buna!