Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta sarmalute cu dovleac

Reteta sarmalute cu dovleac
Reteta sarmalute cu dovleac

Porții

1

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

4h

Temperatură

high

Calorii

-

Ingrediente

• Carne tocata amestec porc + vita – 800 gr.
• Orez – 80 gr.
• Costita afumata – aprox. 300 gr. (taiata cubulete)
• Dovleac placintar ras – cca 200 gr.
• Ceapa rasa – 3 buc.
• Boia afumata – 1 lingurita
• Cimbru uscat – 1 lingurita
• Cimbru proaspat – 2 crengute
• Foi de varza lasate la desarat – cca 15 - 20 buc. mari
• Varza murata tocata – 1/2 buc.
• Foi de dafin – 4 - 5 buc.
• Bulion – 1 cana
• Apa clocotita – pana la ¾ din capacitatea vasului
• Sare si piper – dupa gust

Mod de preparare

• amesteca carnea cu orezul (spalat in prealabil), dovleacul, ceapa rasa, boia afumata, cimbrul uscat, sare si piper
• taie foile de varza pe jumatate si incepe sa impaturesti compozitia inauntru
• strange-le bine la capete
• la baza slow cooker Crock-Pot 5.7L Digital adauga o parte din varza tocata, 1 crenguta de cimbru proaspat, 2 foi de dafin, jumatate din cantitatea de cuburi de costita afumata si piper
• pune apoi 3-4 linguri de bulion si intinde bine
• adauga sarmalele peste
• repeta procesul, iar peste ultimul strat de sarmale adauga varza tocata, bulionul si apa clocotita (atat cat este nevoie pentru a atinge ¾ din volumul vasului de ceramica)
• seteaza timpul de 4 ore si 30 minute si modul de gatire ''High''
• tine cont de faptul ca sarmalele se gatesc in functie de dimensiune sau de tipul de varza folosit, mai repede sau mai incet 
• odata gatite, serveste cu mamaliguta si smantana.

Pofta buna!