Stufat de miel la Express Multicooker de la Crock-Pot by Bucătar Maniac
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 500 g carne de miel (cu os) |
• 3-4 legături de ceapă verde |
• 1 legătură usturoi verde |
• 400 ml roșii mărunțite în suc propriu |
• 100 ml vin alb (sau rosu) |
• sare, piper |
• 2 legături frunze de pătrunjel |
• ulei de măsline extravirgin (sau orice ulei vegetal) |
Descriere
Stufatul de miel este o mâncare de primăvară potrivită pentru masa de Paște și este foarte aromată. Bucătar Maniac a pregătit această rețetă delicioasă la Express Multicooker-ul cu gătire sub presiune de la Crock-Pot, reducând astfel timpul de gătit de la 2-3 ore la doar 35 de minute. Pentru că #stămacasă și este posibil ca în acest an, din cauza situației actuale, carnea de miel să fie ceva mai greu de găsit, o poți înlocui cu cea de pui, iepure sau chiar porc.
Mod de preparare
- Spălăm ceapa și usturoiul verde și le tăiem mărunt cu tot cu partea verde. Carnea o tăiem bucăți mai mici.
- Setăm Multicookerul pe funcția Brown/Saute.
- Punem 2 linguri de ulei de măsline în vas și când se încinge, adăugăm carnea.
- O prăjim bine pe toate părțile până când se rumenește. Combinația dintre aroma uleiului de măsline și carnea de miel este incredibilă.
- Scoatem carnea de miel pe o farfurie și o lăsăm să se odihnească.
- Mai adăugăm puțin ulei de măsline și punem ceapa și usturoiul verde în vasul multicookerului.
- Le lăsăm la călit câteva minute, adăugăm sare și apoi turnăm și roșiile mărunțite, vinul și pătrunjelul tocat mărunt și piper.
- Amestecăm.
- Adăugăm carnea prăjită, punem capacul multicookerului și setăm funcția Meat/Stew.
- Așteptăm ca programul să se încheie, eliberăm cu atenție presiunea și putem servi imediat.
Preparat cu
-550lei
Crock-Pot
Oală sub presiune electrică multifuncțională Express Crock-Pot
8 setari rapide de gatire
Ideal pentru 6 persoane
• in stoc
PRP: 999,99lei
449,99lei