Reteta bors vietnamez de peste
Porții
3
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
2h
Temperatură
high
Calorii
-
Ingrediente
• Biban – 6 buc. (10 cm) |
• Corcoduse/ physalis – 1/2 cana |
• Lemongrass uscat – 2 lingurite (macinat sau zdrobit) |
• Caise verzi – 6 buc. |
• Coaja rasa de la 1/2 lamaie |
• Rosii cherry – 250 gr. |
• Ceapa verde – 1 legatura |
• Cardamon negru – 1/2 buc. |
• Taitei chinezesti – 100 gr. |
• Ardei iute – 1 - 2 buc. (in functie de cat de iuti sunt) |
• Ulei de masline calitativ – 2 linguri |
• Anason stelat – 2 buc. |
• Coriandru proaspat / patrunjel – 1 legatura |
• Sare si piper – dupa gust |
• Apa fierbinte – cca 2 litri |
Mod de preparare
• taiati inotatoarele pestilor cu ajutorul unei foarfece
• daca folositi pesti precum bibanul (cu solzi foarte duri), trebuie sa-i introduceti foarte putin (cca 30 secunde) in apa clocotita si apoi sa le luati pielea cu tot cu solzi, folosind un cutit mic, dar ascutit – nu aruncati apa in care ati oparit pestele
• taiati lemongrass-ul felii foarte subtiri si introduceti-le intr-un mojar, unde le veti zdrobi pana devin pudra
• tocati marunt ceapa verde
• coaceti cardamonul in cuptor pana se umfla si devine putin rumen
• spargeti-l, scoateti jumatate din cantitatea de seminte si zdrobiti-le intr-un mojar
• introduceti rosiile, ceapa verde, corcodusele si ardeiul iute in vasul detasabil al Slow Cookerului 6.0L Digital DuraCeramic Sauté Crock-Pot si sotati-le pe plita cu putin ulei de masline, la foc potrivit
• cand acestea s-au inmuiat, adaugati si pestii peste si rumeniti-i pe fiecare parte cca 1 - 2 minute – aveti grija sa-i intoarceti cu grija, folosind o penseta sau un cleste micut pentru a preveni ruperea lor
• puneti cardamon macinat pe deasupra, stelutele de anason, sare, piper si coaja de lamaie
• tocati caisele cubulete si adaugati-le deasupra impreuna cu 2 litri din apa in care ati oparit pestele
• puneti vasul in Slow Cookerul 6.0L Digital DuraCeramic Sauté Crock-Pot si setati pe modul de gatire ''High'' si timpul de 2 ore
• intre timp tocati coriandrul sau patrunjelul proaspat
• puneti taiteii in castroane si peste acestia adaugati supa fierbinte – lasati cateva minute si serviti cu coriandru sau patrunjel proaspat tocat.
Pofta buna!
• daca folositi pesti precum bibanul (cu solzi foarte duri), trebuie sa-i introduceti foarte putin (cca 30 secunde) in apa clocotita si apoi sa le luati pielea cu tot cu solzi, folosind un cutit mic, dar ascutit – nu aruncati apa in care ati oparit pestele
• taiati lemongrass-ul felii foarte subtiri si introduceti-le intr-un mojar, unde le veti zdrobi pana devin pudra
• tocati marunt ceapa verde
• coaceti cardamonul in cuptor pana se umfla si devine putin rumen
• spargeti-l, scoateti jumatate din cantitatea de seminte si zdrobiti-le intr-un mojar
• introduceti rosiile, ceapa verde, corcodusele si ardeiul iute in vasul detasabil al Slow Cookerului 6.0L Digital DuraCeramic Sauté Crock-Pot si sotati-le pe plita cu putin ulei de masline, la foc potrivit
• cand acestea s-au inmuiat, adaugati si pestii peste si rumeniti-i pe fiecare parte cca 1 - 2 minute – aveti grija sa-i intoarceti cu grija, folosind o penseta sau un cleste micut pentru a preveni ruperea lor
• puneti cardamon macinat pe deasupra, stelutele de anason, sare, piper si coaja de lamaie
• tocati caisele cubulete si adaugati-le deasupra impreuna cu 2 litri din apa in care ati oparit pestele
• puneti vasul in Slow Cookerul 6.0L Digital DuraCeramic Sauté Crock-Pot si setati pe modul de gatire ''High'' si timpul de 2 ore
• intre timp tocati coriandrul sau patrunjelul proaspat
• puneti taiteii in castroane si peste acestia adaugati supa fierbinte – lasati cateva minute si serviti cu coriandru sau patrunjel proaspat tocat.
Pofta buna!