Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta - Ciorba de pui a la grec

Reteta - Ciorba de pui a la grec

Porții

8

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 800 g pulpe intregi de pui
• 2 l apa rece
• 2 morcovi
• 1 ceapa
• 3 felii de telina
• 1 ardei gras
• 40 g orez
• zeama de la o lamaie
• 2 galbenusuri
• 150 g smantana
• sare dupa gust
• marar verde

Mod de preparare

  • Pune in oala carnea de pui spalata, adauga sare dupa gust si 2 l apa rece.
  • Inchide capacul rotind din pozitia deschis spre pozitia inchis.
  • Verifica supapa pentru aburi care trebuie sa fie inchisa.
  • Seteaza Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune pe programul POULTRY, presiune High si timp de gatire 15 minute.
  • In timp ce aparatul se incalzeste pe ecran apare HEAT, iar apoi, dupa semnalul sonor apare timpul setat pentru gatit.
  • Vor iesi cativa aburi in momentul in care incepe programul si se stabilizeaza presiunea in interiorul aparatului.
  • Dupa ce timpul de gatire s-a terminat se aude un semnal sonor si apoi aparatul intra automat pe modul KEEP WARM.
  • Pentru deschiderea capacului mai intai elibereaza supapa de aburi cu ajutorul unei spatule.
  • Lasa capacul pus inca 5 minute si apoi deschide cu grija.
  • Se recomanda folosirea unei manusi de bucatarie in momentul deschiderii capacului.
  • Scoate carnea intr-o farfurie si strecoara zeama.
  • Curata carnea de piele si scoate oasele, apoi taie-o cuburi si pune-o inapoi in oala impreuna supa strecurata si legumele taiate cubulete: morcov, telina, ceapa si ardei gras.
  • Adauga orezul spalat.
  • Completeaza cu inca 1 l de apa si pune din nou capacul.
  • Seteaza programul SOUP, presiunea High, timp de gatire 20 de minute.
  • Dupa expirarea celor 20 de minute se deschide cu grija capacul, dupa ce se elibereaza aburul sub presiune.
  • Amesteca galbenusurile de ou cu smantana si adauga peste ele cate un polonic din supa fierbinte, pana amestecul ajunge la temperatura supei din oala.
  • Rastoarna smantana apoi in oala si amesteca usor.
  • Pune in ciorba zeama de lamaie dupa gust si putin piper.
  • La final presara marar verde tocat marunt.
  • Pofta buna!