Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta - Ciorba de rasol de vitel

Reteta - Ciorba de rasol de vitel

Porții

8

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 800 g rasol de vitel cu os
• 1 morcov
• 1 pastarnac
• 1 ardei gras rosu
• 1 ceapa
• 2 tije de telina apio
• 250 ml bors
• 250 ml suc de rosii
• 25 g fidea
• sare dupa gust
• 1,5 l apa + completare 1 l apa
• 1/2 legatura leustean verde

Mod de preparare

  • Pune in oala carnea de vitel spalata, adauga sare dupa gust si 1,5 l apa rece.
  • Inchide capacul rotind din pozitia deschis spre pozitia inchis.
  • Verifica supapa pentru aburi care trebuie sa fie inchisa.
  • Seteaza Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune pe programul MEAT/STEW, presiune High si timp de gatire 1 ora.
  • In timp ce aparatul se incalzeste pe ecran apare HEAT, iar apoi, dupa semnalul sonor apare timpul setat pentru gatit.
  • Vor iesi cativa aburi in momentul in care incepe programul si se stabilizeaza presiunea in interiorul aparatului.
  • Dupa ce timpul de gatire s-a terminat se aude un semnal sonor si apoi aparatul intra automat pe modul KEEP WARM.
  • Pentru deschiderea capacului mai intai elibereaza supapa de aburi cu ajutorul unei spatule.
  • Lasa capacul pus inca 5 minute si apoi deschide cu grija.
  • Se recomanda folosirea unei manusi de bucatarie in momentul deschiderii capacului.
  • Scoate rasolul de vitel intr-o farfurie si strecoara zeama.
  • Curata carnea de zgarciuri si scoate oasele.
  • Taie-o apoi cubulete si pune-o inapoi in oala impreuna cusupa strecurata si legumele taiate cubulete: morcov, pastarnac, ceapa, ardei gras si telina apio.
  • Completeaza cu inca 1 l de apa si pune din nou capacul.
  • Seteaza programul SOUP, presiunea High, timp de gatire 20 de minute.
  • Dupa expirarea celor 20 de minute deschide cu grija capacul, dupa ce eliberezi aburul sub presiune.
  • Adauga borsul, sucul de rosii, fideaua si sare dupa gust.
  • Pune din nou capacul si seteaza programul SOUP pentru inca 5 minute.
  • La final, cand ciorba este gata, presara leustean verde tocat marunt.
  • Pofta buna!