Reteta Bors de curcan by Retete Papa Bun
Porții
8
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 2 aripi mari de curcan |
• o ceapa rosie |
• un morcov mare |
• un ardei capia |
• o felie telina |
• o felie radacina patrunjel |
• o felie radacina pastarnac |
• 2-3 linguri ulei |
• 4 cartofi potriviti ca marime |
• 200 ml smantana grasa |
• un galbenus de ou |
• 200 ml bors de putina |
• o lingura faina alba |
• tarhon |
• leustean |
Mod de preparare
- Pune in vasul aparatului aripile de curcan spalate, apoi adauga 3 litri de apa care va ajunge aproape de nivelul maxim.
- Pune capacul Multicooker-ului Crocko-Pot Express cu gatire sub presiune in directia blocat, inchide supapa pentru abur, apoi selecteaza din meniu functia SOUP, timp 30 minute, presiune High si apasa START.
- In timp ce aparatul se incalzeste pe ecran apare HEAT, iar apoi, dupa semnalul sonor apare timpul setat pentru gatit.
- Vor iesi cativa aburi in momentul in care incepe programul si se stabilizeaza presiunea in interiorul aparatului.
- Dupa ce timpul de gatire s-a terminat se aude un semnal sonor si apoi aparatul intra automat pe modul KEEP WARM. Apasa Stop.
- Pentru deschiderea capacului mai intai elibereaza supapa de aburi cu ajutorul unei spatule.
- Deschide cu grija, scoate aripile de curcan si strecoara supa.
- Clateste vasul si seteaza programul BROWN/SAUTE si apasa START.
- Lasa sa se incalzeasca si pune 2-3 linguri ulei.
- Taie cubulete legumele, cu exceptia cartofului si caleste-le 2-3 minute amestecand.
- Opreste programul, toarna supa, potriveste gustul de sare si selecteaza din meniu functia SOUP, timp 15 minute si apasa START.
- La finalul programului procedeaza ca in etapa anterioara, deschide capacul, pune cartofii taiati cubulete, carnea desprinsa de pe os, borsul si seteaza din nou SOUP, pentru 12 minute.
- Dupa semnalul sonor repeta pasii corecti pentru deschiderea aparatului si adauga compozitia pregatita din smantana amestecata cu faina si galbenus.
- Bineinteles ca poti sa pui smantana in momentul servirii, dupa gust.
- Ia mai intai cu polonicul din borsul fierbinte si pune peste smantana, aducand lichidele la temperaturi apropiate, abia apoi toarna amestecul in ciorba.
- Pune tarhon si leustean din belsug si borsul e gata.
Preparat cu
-400lei
Crock-Pot
Oală sub presiune electrică multifuncțională Express Crock-Pot
8 setari rapide de gatire
Ideal pentru 6 persoane
• in stoc
PRP: 999,99lei
599,99lei