Reteta - Ciorba de porc cu zeama de varza
Porții
6
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 500 g ciolan de porc afumat, fara os |
• 1 ceapa |
• 1 morcov |
• un sfert de telina |
• 1 pastarnac |
• 1 ardei kapia |
• 2 tije de telina apio |
• 2 cuiburi taietei |
• 400 ml rosii in bulion |
• 500 ml zeama de varza |
• 2 oua pt zdrente |
• 1 legatura leustean |
• 2 lingurite tarhon uscat |
• sare dupa gust |
• 2 linguri ulei de floarea soarelui |
Mod de preparare
- Pregateste ciolanul de porc si taie-l bucati potrivite.
- Curata si spala legumele si taie-le cubulete.
- Pune vasul slow cooker-ului Crock-Pot DuraCeramic 6l Saute pe plita si pune uleiul.
- Dupa ce s-a incins pune ceapa taiata si morcovul taiate cubulete.
- Soteaza-le cateva minute. Astfel, ceapa devine mai dulce, mai gustoasa si ciorba va avea o culoare frumoasa de la morcov.
- Ia vasul de pe plita si muta-l in slow cooker.
- Adauga restul de legume: pastarnacul, telina, ardeiul kapia si telina apio taiate toate cubulete.
- Pune 2 lingurite rase de sare si 1,5 l apa.
- Pune capacul si se seteaza modul High pentru 3:30 ore.
- Cand programul s-a terminat adauga zeama de varza fierbinte, rosiile in bulion si taieteii.
- Seteaza din nou modul High pentru inca 30 de minute.
- La final bate ouale intr-un castron si punele in fir subtire peste ciorba fierbinte, amestecand usor sa formezi zdrentele de ou.
- Presara deasupra leusteanul tocat marunt.