Reteta Ciorba de primavara cu urzici by Bucate, vorbe si arome
Porții
8
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• O pulpă întreagă de pui |
• 2 l apa rece |
• 2 morcovi |
• O radacina pastârnac |
• 2 radacini patrunjel |
• Jumatate de telina radacina |
• Câteva felii gulie |
• Frunze de urzici (cam 200 g) |
• O căpăţâna salata verde |
• 50 g paste farfalle |
• 1 cub Bors magic |
• Sare si piper dupa gust |
• 1 ardei iute |
• 1 lingura ulei |
• 1 galbenus de ou |
• 2 linguri smântâna grasa |
• 1 lingurita amidon |
• Patrunjel si marar verde |
Mod de preparare
- Carnea se spala si se pune în vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune cu 2 l de apa rece.
- Se adauga sare dupa gust.
- Se închide capacul rotind din pozitia deschis înspre pozitia închis.
- Se închide si supapa pentru aburi.
- Se seteaza programul POULTRY, presiunea High si timpul de gatire de 35 de minute.
- Eu am avut un pui de ţară si de aceea am setat un timp mai îndelungat, altfel ar fi suficiente 20 de minute.
- In timp ce aparatul se încalzeste, pe ecran apare HEAT, iar dupa semnalul sonor va aparea timpul pentru gatit setat.
- Vor iesi câtiva aburi pâna când se va stabiliza presiunea în interiorul aparatului.
- La finalul timpului de gatit se va auzi semnalul sonor si aparatul va trece pe modul KEEP WARM.
- Apasam tasta STOP, lasam câteva minute sa se elibereze presiunea, apoi deschidem cu grija supapa de aburi cu o spatula si manusa de bucatarie, pentru a evita contactul cu aburul fierbinte.
- Deschidem cu grija capacul si scoatem carnea si strecuram supa.
- Carnea se curata de piele si se scoate de pe os, se rupe apoi fâşii sau se taie, dupa preferinte.
- In vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune se pune o lingura de ulei, se seteaza programul BROWN/SAUTE si timpul 5 minute.
- Când vasul s-a încalzit, se soteaza legumele pe care le-am curatat, taiat felii sau le-am dat pe razatoare si punem sare si piper dupa gust.
- Punem si carnea de pui peste legume si turnam supa de pui.
- Inchidem capacul si supapa de aburi, setam programul SOUP si timpul de 15 minute.
- La terminarea programului, se elibereaza aburul deschizând supapa si se deschide cu grija capacul.
- Se pun în oala pastele farfalle, urzicile spalate, salata verde taiata si cubul de bors, se închide iarasi capacul si supapa de aburi, se mai seteaza o data programul SOUP si timpul de 8 minute.
- Se elibereaza aburul si se deschide cu grija capacul.
- Galbenusul de ou se amesteca cu smântâna si amidonul, apoi se pune câte un polonic de supa fierbinte, pâna ce cele doua compozitii ajung la aceeasi temperatura.
- Se pune amestecul de smântâna în oala si se presara verdeata tocata.
- Se serveste fierbinte.
Preparat cu
-400lei
Crock-Pot
Oală sub presiune electrică multifuncțională Express Crock-Pot
8 setari rapide de gatire
Ideal pentru 6 persoane
• in stoc
PRP: 999,99lei
599,99lei