Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta - Crema de linte cu chimen si susan negru by Laura's Sweets

Reteta - Crema de linte cu chimen si susan negru by Lauras Sweets
Reteta - Crema de linte cu chimen si susan negru by Lauras Sweets

Porții

2

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 400 g linte roșie
• 1/2 ceapă albă
• 1 morcov
• 1 cartof
• 1,5 l apă
• 2 linguri ulei de floarea soarelui
• 1 praf turmeric
• 1 lingurita chimen
• 1 foaie dafin
• 1 cub unt (50 g)

Pentru servit:
• susan negru
• smântână grasă
• boia iute

Mod de preparare

  • Se curăță și se spală ceapa, morcovul și cartoful.
  • Se spală lintea sub jet de apă rece și se lasă la scurs.
  • Se conectează Multicooker-ul Crock-Pot Express la o sursă de curent.
  • Se desface și se scoate capacul aparatului.
  • În cuva aparatului se pun 2 linguri de ulei, se adaugă legumele și lintea.
  • Se adaugă o linguriță semințe de chimen și o foaie de dafin.
  • Se selectează funcția Brown/ Sauté, presiunea Low și timp de gătire de 5 minute.
  • Se apasă tasta Start/Stop.
  • În acest moment, pe afișajul electronic apare Heat, semn că aparatul se încinge.
  • În momentul în care va atinge temperatura optimă, va începe să gătească conform parametrilor selectați.
  • Se amestecă ocazional. După ce s-au scurs cele 5 minute, se adaugă apa caldă peste linte.
  • Se adaugă sare și se așază capacul, blocându-se în poziția închis.
  • Se rotește spre închis si supapa de aburi.
  • Se selectează funcția Meat/ Stew, presiune High, timp de gătire 10 minute.
  • După cele 10 minute, se apasă tasta Start/Stop.
  • Cu ajutorul unui clește de bucătărie sau mănușă termică, se rotește spre deschis supapa de abur, acesta începând să se elibereze.
  • După ce s-a eliberat tot aburul, se deblochează capacul și se scoate.
  • Miroase formidabil! Lintea este fiartă foarte bine, si nu rămâne decât să fie pasată.
  • Lintea se transferă într-un blender, îndepărtându-se foaia de dafin.
  • Aici rămâne la alegerea voastră cât de densă sau lichidă doriți să serviți.
  • Eu am folosit zeamă mai puțină, să iasă mai cremoasă.
  • Se adaugă un cub de unt, un praf de turmeric, se potrivește gustul cu sare si se pasează fin.
  • Se servește cu smântână, boia iute, un praf de chimen măcinat și semințe de susan negru!
  • Este absolut senzațională!
  • Pofta buna!