Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta - Supa picanta de linte, de post

Reteta - Supa picanta de linte, de post

Porții

6

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 250 g linte rosie
• 2 morcovi
• 1 ceapa
• 3 tije de telina apio
• 4 catei de usturoi
• 140 g porumb dulce la conserva
• zeama de la o lamaie
• 1 lingurita curcuma
• 1/2 lingurita chimion macinat
• 1 lingurita fulgi de chilli
• sare si piper dupa gust
• 3 linguri ulei de masline
• 1 l apa
• patrunjel verde tocat marunt

Mod de preparare

  • Lintea se spala in apa rece de mai multe ori, apoi se lasa acoperita cu apa rece pana se pregatesc legumele.
  • Morcovii se taie cubulete, la fel si ceapa, usturoiul si telina apio.
  • In vasul Duraceramic al slow cooker-ului Crock-Pot de 6 l se pune uleiul si se pune pe foc/plita.
  • Se lasa sa se incinga si se adauga ceapa si usturoiul si se soteaza 2-3 minute.
  • Se adauga condimentele: curcuma, chimionul macinat si fulgii de chilli.
  • Se potriveste cu sare si piper.
  • Se adauga morcovul, telina apio, porumbul si se mai soteaza 2-3 minute.
  • Se ia vasul de pe foc si se pune in aparat.
  • Se adauga lintea scursa bine, apa si zeama de lamaie.
  • Se pune capacul si se seteaza modul de gatire High pentru 2 ore.
  • Cand supa este gata se presara deasupra patrunjel verde tocat marunt.
  • Se serveste fierbinte cu chilli proaspat rasnit si doua feliute de lamaie.
  • Pofta buna!