Reteta - Supa picanta de linte, de post
Porții
6
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 250 g linte rosie |
• 2 morcovi |
• 1 ceapa |
• 3 tije de telina apio |
• 4 catei de usturoi |
• 140 g porumb dulce la conserva |
• zeama de la o lamaie |
• 1 lingurita curcuma |
• 1/2 lingurita chimion macinat |
• 1 lingurita fulgi de chilli |
• sare si piper dupa gust |
• 3 linguri ulei de masline |
• 1 l apa |
• patrunjel verde tocat marunt |
Mod de preparare
- Lintea se spala in apa rece de mai multe ori, apoi se lasa acoperita cu apa rece pana se pregatesc legumele.
- Morcovii se taie cubulete, la fel si ceapa, usturoiul si telina apio.
- In vasul Duraceramic al slow cooker-ului Crock-Pot de 6 l se pune uleiul si se pune pe foc/plita.
- Se lasa sa se incinga si se adauga ceapa si usturoiul si se soteaza 2-3 minute.
- Se adauga condimentele: curcuma, chimionul macinat si fulgii de chilli.
- Se potriveste cu sare si piper.
- Se adauga morcovul, telina apio, porumbul si se mai soteaza 2-3 minute.
- Se ia vasul de pe foc si se pune in aparat.
- Se adauga lintea scursa bine, apa si zeama de lamaie.
- Se pune capacul si se seteaza modul de gatire High pentru 2 ore.
- Cand supa este gata se presara deasupra patrunjel verde tocat marunt.
- Se serveste fierbinte cu chilli proaspat rasnit si doua feliute de lamaie.
- Pofta buna!