Reteta stock de vita sau zeama de oase la Slow Cooker Crock-Pot 6.0L DuraCeramic Saute by La Prajiturela
Porții
1
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
20h
Temperatură
low
Calorii
-
Ingrediente
• 1 kg de oase de vita cu maduva |
• 500 g rasol de vita |
• 2 morcovi |
• 2 radacini de pastarnac |
• ¼ telina |
• 1 ceapa mare |
• 4-5 catei de usturoi |
• 1 legatura de patrunjel |
• 1 crenguta de cimbru |
• 2 lingura boabe de piper |
• 3 foi de dafin |
• 2 linguri de otet (ajuta la extragerea mineralelor din oase) |
• 1 lingura de sare mare |
• 3 l de apa (sau pana se umple vasul slow cookerului – in functie de volumul ocupat de oase) |
Descriere
Stockul de vita sau altfel spus, zeama de oase este o supa concentrata ce se obtine prin fierberea la foc mic pentru un timp indelungat a oaselor de vita. La Prajiturela iti arata cum faci acest lucru prin gatire lenta cu Slow Cookerul Crock-Pot 6.0L DuraCeramic Saute!
Mod de preparare
- Spala bine legumele si daca doresti, curata-le
- Pune toate ingredientele in vasul Slow Cookerului Crock-Pot 6.0L DuraCeramic Saute, pune capacul si seteaza modul 1 (LOW) timp de 20 de ore (ideal). Poti selecta si modul 2 (HIGH) pentru 8-10 ore
- Dupa expirarea acestui timp, trece supa printr-o sita pentru a elimina impuritatile
- Daca vrei sa extragi grasimea, pune supa intr-un vas pe care il lasi la frigider
- Dupa racire, grasimea se va strange la suprafata si acum o poti indeparta cu usurinta. O poti folosi precum orice alt tip de untura si este chiar mai gustoasa
- Depoziteaza supa in borcane si pune-o la rece sau chiar la congelator