Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta - Ardei umpluti de post, cu orez si ciuperci

Reteta - Ardei umpluti de post, cu orez si ciuperci

Porții

4

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

low

Calorii

-

Ingrediente

• 6-7 ardei grasi
• 2 morcovi
• 2 cepe
• 100 g orez
• 200 g ciuperci champignion
• 1 rosie taiata cubulete
• 2 linguri marar tocat
• 2 linguri patrunjel tocat
• sare si piper dupa gust
• 1 lingurita boia dulce
• felii de rosii pentru capacel
• 200 ml suc de rosii
• 200 ml apa
• 2 linguri ulei de masline
• crengute de cimbru

Mod de preparare

  • Pregateste ardeii, scoate cotoarele si curata-i de nervurile din interior.
  • Intr-un castron mai mare pune ciupercile taiate cubulete, ceapa taiata marunt, morcovii rasi, orezul spalat si rosiile taiate cubulete.
  • Adauga verdeata si condimenteaza cu sare si piper dupa gust si boia dulce. Amesteca totul bine.
  • Umple ardeii cu compozitia de mai sus si preseaza usor in interior cu o lingura.
  • Deasupra fiecarui ardei pune un capacel dintr-o felie de rosie.
  • Asaza ardeii in oala si pregateste sosul.
  • Amesteca sucul de rosii cu uleiul de masline, sare si piper dupa gust si o cana cu apa.
  • Toarna sosul peste ardei. Asaza deasupra crengute de cimbru verde.
  • Pune capacul rotind din pozitia deschis spre pozitia inchis.
  • Verifica supapa pentru aburi care trebuie sa fie inchisa.
  • Seteaza Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune pe programul RICE/RISOTTO, presiune LOW si timp de gatire 30 de minute.
  • In timp ce aparatul se incalzeste pe ecran apare HEAT, iar apoi, dupa semnalul sonor apare timpul setat pentru gatit.
  • Vor iesi cativa aburi in momentul in care incepe programul si se stabilizeaza presiunea in interiorul aparatului.
  • Dupa ce timpul de gatire s-a terminat se aude un semnal sonor si apoi aparatul intra automat pe modul KEEP WARM.
  • Pentru deschiderea capacului mai intai elibereaza supapa de aburi, cu mare grija, cu ajutorul unei spatule.
  • Lasa capacul pus inca 5-10 minute si apoi deschide cu grija. 
  • Se recomanda folosirea unei manusi de bucatarie in momentul deschiderii capacului.
  • La final presara peste ardeii umpluti marar tocat.
  • Pofta buna!