Reteta dovlecei umpluti cu ciuperci
Porții
3
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
4h
Temperatură
high
Calorii
-
Ingrediente
• Dovlecei – 3 buc. |
• Rosie – 1 buc. |
• Ciuperci – 4 buc. |
• Seminte de chia – 4 lingurite |
• Mozarella „Gourmet” rasa – 180 gr. |
• Busuioc proaspat – 12 frunze |
• Sumac – 1 lingurita |
• Usturoi – 3 catei |
• Ceapa rosie – 1 buc. |
• Rosii cu busuioc (la cutie) – 250 gr. |
• Zahar – 1/2 lingurita |
• Apa – suficienta cat sa acopere |
• Sare si piper – dupa gust |
• Smantana – pentru servire |
Mod de preparare
• taiati dovleceii in jumatate si scoateti miezul, fara sa-i strapungeti
• tocati busuiocul
• presarati sare pe ciuperci si lasati-le cca 10 min ca sa iasa apa din ele la suprafata, apoi le tapetati cu niste servetele
• tocati-le marunt si adaugati-le impreuna cu sumacul si busuiocul intr-un bol
• adaugati sare si piper si amestecati bine
• umpleti dovleceii si asezati-i in slow cooker Crock-Pot 3,5 L Manual Red
• taiati capace din rosii si inchideti dovleceii cu ele
• tocati usturoiul si ceapa marunt si amestecati cu rosiile, apa si zaharul
• puneti sosul deasupra si setati pe modul de gatire ''High''
• lasati la gatit pentru cca 4 ore
• asezonati cu sare si piper in ultimele 15 minute daca mai este cazul
• serviti cu smantana.
Pofta buna!
• tocati busuiocul
• presarati sare pe ciuperci si lasati-le cca 10 min ca sa iasa apa din ele la suprafata, apoi le tapetati cu niste servetele
• tocati-le marunt si adaugati-le impreuna cu sumacul si busuiocul intr-un bol
• adaugati sare si piper si amestecati bine
• umpleti dovleceii si asezati-i in slow cooker Crock-Pot 3,5 L Manual Red
• taiati capace din rosii si inchideti dovleceii cu ele
• tocati usturoiul si ceapa marunt si amestecati cu rosiile, apa si zaharul
• puneti sosul deasupra si setati pe modul de gatire ''High''
• lasati la gatit pentru cca 4 ore
• asezonati cu sare si piper in ultimele 15 minute daca mai este cazul
• serviti cu smantana.
Pofta buna!