Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Humus cu avocado by Retete Papa Bun

Humus cu avocado by Retete Papa Bun
Humus cu avocado by Retete Papa Bun Humus cu avocado by Retete Papa Bun Humus cu avocado by Retete Papa Bun Humus cu avocado by Retete Papa Bun

Porții

4

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 250 g naut uscat
• jumatate de avocado bine copt (puteti pune si unul intreg)
• sare
• 3 linguri zeama de lamaie
• 3 linguri ulei de masline (plus pentru servit)
• 3 linguri tahini (pasta de susan)
• 3 cuburi de gheata
• optional - 1-2 catei de usturoi

Mod de preparare

  • Am pus nautul in apa rece la inmuiat si l-am lasat peste noapte.
  • Dimineata am frecat usor in palme si am curatat pielitele care s-au luat de pe naut. 
  • Am aruncat apa si am pus nautul in vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune.
  • Am turnat apa in vas cat dublul volumului nautului, cam de 2 degete deasupra lui.
  • Am pus o lingurita de ulei care ajuta la "potolirea" spumei ce se formeaza la fierbere.
  • Am pus capacul vasului si l-am rotit in pozitia - blocat.
  • Am verificat ca si supapa pentru abur sa fie inchisa.
  • Am selectat din meniul aparatului functia Beans/Chilli.
  • Se afiseaza automat timpul de 20 minute, nu am modificat nimic altceva in setarile acestui program, doar am apasat START.
  • Am curatat o jumatate de avocado, am stors lamaie si am pregatit la indemana restul ingredientelor.
  • Cand aparatul a emis semnalul sonor de final, am asteptat 2-3 minute apoi cu o spatula lunga am eliberat supapa de abur.
  • Nu am deschis capacul pana cand aburul nu a fost complet eliberat.
  • Am rotit, am deschis capacul si am scurs nautul fiert.
  • Era fiert perfect! Nu am aruncat zeama. M-am gandit ca voi avea nevoie pentru a subtia crema dar n-a fost nevoie. 
  • Intr-un blender puneti toate ingredientele cu exceptia pastei tahini pe care o adaugati spre final.
  • Porniti blenderul si pasati pana obtineti o crema omogena, fina.
  • Cuburile de gheata vor face humusul mai pufos si cremos.
  • Amestecati cu o lingura la jumatatea timpului de mixare, pentru omogenizare.
  • Spre final adaugati pasta tahini si, daca doriti, usturoi pisat.
  • Potriviti gustul de sare.
  • Serviti humusul pe felii de paine proaspata, stropit cu ulei de masline.
  • In loc de avocado puteti pune ardei copt, spanac, leurda, sfecla rosie, verdeturi, mazare etc...