Reteta - Ratatouille, de post
Porții
2
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
3h
Temperatură
high
Calorii
-
Ingrediente
• Dovlecel – 1 buc. |
• Dovlecel zucchini – 1 buc. |
• Ardei gras rosu – 1 buc. |
• Ardei gras verde – 1 buc. |
• Ardei gras portocaliu – 1 buc. |
• Vanata – 1 buc. |
• Busuioc proaspat – 4 frunze |
• Ulei de masline – 2 linguri |
• Rosie galbena (doar pulpa) – 1 buc. |
• Rosie (doar pulpa) – 1 buc. |
• Ceapa – 1 buc. |
• Usturoi – 1 catel |
• Sare si piper – dupa gust |
Mod de preparare
• taiati dovleceii, dovleceii zucchini si vinetele cubulete generoase, pentru ca Ratatouille este in sine o tocanita de legume taraneasca (asemanatoare unui ghiveci de legume)
• scoateti miezul dovleceilor si vinetei, deoarece acestea retin foarte multa apa
• spalati, curatati si tocati ardeii cubulete, de aceeasi dimensiune cu dovleceii si vanata
• opariti intr-un vas cu apa fiarta cele doua rosii, curatati-le de pielita si de seminte, lasand doar pulpa
• taiati rosiile cubulete
• taiati busuiocul marunt
• taiati ceapa cuburi
• tocati usturoiul marunt
• asezati legumele pe o hartie de copt si asezonati-le dupa gust
• adaugati apoi usturoiul, busuiocul, uleiul de masline si amestecati-le bine
• inchideti hartia de copt, setati slow cooker Crock-Pot 3,5L pe modul de temperatura ''High" si plasati hartia de copt in acesta
• acoperiti cu capacul si verificati dupa aproximativ 3 ore si 20 de minute.
Observatii:
• folosind aceasta metoda, legumele vor iesi coapte si nu fierte – este o metoda de a gati „uscat" cu ajutorul slow cooker Crock-Pot .5L, spre deosebire de metoda standard, prin vapori
• legumele se servesc al dente – in acest mod se pastreaza toate vitaminele si nutrientii necesari, in special vitamina B, prezenta in vinete, esentiala in regimul vegan.
Pofta buna!
• scoateti miezul dovleceilor si vinetei, deoarece acestea retin foarte multa apa
• spalati, curatati si tocati ardeii cubulete, de aceeasi dimensiune cu dovleceii si vanata
• opariti intr-un vas cu apa fiarta cele doua rosii, curatati-le de pielita si de seminte, lasand doar pulpa
• taiati rosiile cubulete
• taiati busuiocul marunt
• taiati ceapa cuburi
• tocati usturoiul marunt
• asezati legumele pe o hartie de copt si asezonati-le dupa gust
• adaugati apoi usturoiul, busuiocul, uleiul de masline si amestecati-le bine
• inchideti hartia de copt, setati slow cooker Crock-Pot 3,5L pe modul de temperatura ''High" si plasati hartia de copt in acesta
• acoperiti cu capacul si verificati dupa aproximativ 3 ore si 20 de minute.
Observatii:
• folosind aceasta metoda, legumele vor iesi coapte si nu fierte – este o metoda de a gati „uscat" cu ajutorul slow cooker Crock-Pot .5L, spre deosebire de metoda standard, prin vapori
• legumele se servesc al dente – in acest mod se pastreaza toate vitaminele si nutrientii necesari, in special vitamina B, prezenta in vinete, esentiala in regimul vegan.
Pofta buna!