Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta Fasole batuta

Reteta Fasole batuta

Porții

6

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 2 cani cu fasole boabe lasata la inmuiat peste noapte
• sare si piper dupa gust
• 1 ceapa
• 1 morcov
• ½ ardei gras rosu
• 2 foi de dafin
• ½ lingurita cimbru uscat
• 5 catei de usturoi
• 50 ml ulei de floarea soarelui
• marar proaspat

Topping:
• 1 ceapa mare
• 1 lingura pasta de tomate
• 2 linguri ulei
• ½ lingurita boia dulce
• sare si piper dupa gust
• ¼ lingurita zahar

Mod de preparare

  • Spala bine fasolea inmuiata peste noapte si pune-o in vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune.
  • Adauga 2 litri de apa si inchide capacul.
  • Inchide supapa pentru aburi si seteaza programul Chilli/Beans pentru 1 ora.
  • Cand programul s-a terminat lasa pentru 10 minute, apoi elibereaza aburii si deschide capacul.
  • Adauga ceapa, morcovul si ardeiul gras tocate cubulete, foile de dafin si condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
  • Pune din nou capacul, inchide supapa de aburi si seteaza programul Soup pentru 15 minute.
  • Cand programul s-a terminat, lasa sa stea 10 minute, apoi elibereaza aburii si deschide capacul.
  • Scoate foile de dafin si strecoala fasolea.
  • Mixeaza cu un blender vertical, adaugand treptat ulei si zeama in care a fiert.
  • Pune si usturoiul dat prin presa si mixeaza pana obtii un piure fin.
  • Condimenteaza daca mai este cazul cu sare si piper.
  • Pune fasolea batuta in castronele si prepara toppingul.
  • Pune uleiul la inchins intr-o tigaie si adauga ceapa taiata solzisori.
  • Amesteca si las-o sa se inmoaie.
  • Adauga boia dulce, sare si piper dupa gust, apoi pasta de tomate si putin zahar.
  • Lasa pe foc inca 2-3 minute, amestecand in continuu.
  • Daca sosul este prea gros poti adauga putina apa.
  • Pune apoi sosul de ceapa peste fasolea batuta, presara putin marar verde si serveste cu paine proaspata sau prajita.