Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă vegetariană ardei umpluți cu hrișcă și legume la Express Multicooker cu gătire sub presiune by Nutritie Sănătoasă

Rețetă vegetariană ardei umpluți cu hrișcă și legume la Express Multicooker cu gătire sub presiune by Nutritie Sănătoasă
Rețetă vegetariană ardei umpluți cu hrișcă și legume la Express Multicooker cu gătire sub presiune by Nutritie Sănătoasă Rețetă vegetariană ardei umpluți cu hrișcă și legume la Express Multicooker cu gătire sub presiune by Nutritie Sănătoasă Rețetă vegetariană ardei umpluți cu hrișcă și legume la Express Multicooker cu gătire sub presiune by Nutritie Sănătoasă

Porții

1

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Umplutură:
• 1 ceapă medie
• 100g hrișcă prealabil hidratată cel puțin 12h
• 5-6 ardei medii
• 5-6 ciuperci brune
• 2 morcovi
• sare
• piper
• oregano
• cimbru
• 1 legătură de pătrunjel/mărar
• 30ml apă

Sos:
• 250ml apă + 80 pastă de tomate pt sos

Descriere

Gătește o rețetă vegetariană de ardei umpluți! Consumul de hrișcă în combinație cu ciuperci brune, morcovi și pătrunjel este foarte gustoasa și sănătoasă. Folosind modul de gătire lentă, alimentele își păstrează mult mai bine nutrienții. 

Mod de preparare

  • Ardeii se spală și se curăță de semințe, iar apoi se lasă la scurs.
  • Se setează aparatul Crockpot pe funcția Brown Saute, timp de 20 de minute.
  • Între timp, cât se încinge vasul, se toacă ceapa, ciupercile și pătrunjelul.
  • Morcovul se da pe răzătoare. 
  • După 3-4 minute, când vasul s-a încins, se adaugă ulei de măsline/ghee, apoi ceapa. 
  • Se soteaza până capătă o culoare sticloasa.
  • Se adaugă și ciupercile împreună cu morcovul și cu cei 30 ml de apă. 
  • Se amestecă până apa scade, iar ciupercile își schimbă culoarea. 
  • Se adaugă hrișcă, pasta de tomate și pătrunjelul, oregano/cimbru/sare/piper, se amestecă bine și se mai lasă pentru încă 5-8 minute.
  • Cu compoziția rezultată mai sus se umplu ardeii, iar deasupra se poate pune un căpăcel de roșie sau capătul de la ardei. 
  • Ardeii se așază în vasul Crockpot, iar deasupra se adaugă cei 250ml de apa amestecați cu pasta de tomate. 
  • După preferință, se adaugă și foi de dafin sau crenguțe de cimbru. 
  • Se setează pe funcția SLOW COOK, timp de 4 ore, iar la final se servesc cu pătrunjel/mărar proaspăt.