Curry de pui cu sos aromat și cremos la Slow cooker 5.0 L Digital DuraCeramic Sauté Crock-Pot by Prințesa Urbană
Porții
8
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
Temperatură
high
Calorii
-
Ingrediente
• 4 pulpe inferioare |
• 4 pulpe superioare |
• 2 conserve de roșii tăiate cuburi |
• jumătate conservă lapte de cocos cremos |
• 3 linguri praf de curry |
• 1 ceapă tocată mărunt |
• 1 conserv de năut/mazăre |
• 1 ardei galben/roșu |
• sare |
• 1 lg ulei măsline |
• 1 cană apă fierbine |
• 1 lingură amidon |
• apă rece |
• pătrunjel/coriandru |
Descriere
Chiar dacă vara suntem tentați să consumăm doar salate și fructe proaspete, e important să diversificăm alimentația și să nu uităm să consumăm și mâncare gătită. Această rețetă de curry de pui cu sos aromat și cremos și orez, pregătită de Prințesa Urbană este perfectă pentru a ne deschide apetitul și extrem de potrivită pentru a o savura la prânz sau cină, alături de familie, dar și pentru un prânz în pauza de masă de la serviciu.
Mod de preparare
Varianta rapidă și light
Varianta complexă
Poftă bună!
- amestecă toate ingredientele în Slow cooker 5.0 L Digital DuraCeramic Sauté Crock-Pot
- adaugă sare
- amestecă bine
- strecoară carnea în sos
- dă drumul la gătit, timp trei ore și jumătate pe high.
- la final, adaugă pătrunjel și gata.
Varianta complexă
- dă drumul slow cookerului pe high, pentru a se încălzi
- dacă ai plită electrică sau cu inducție folosește vasul și călește ușor carnea pe toată părțile în ulei și apă
- amestecă în oala de gătit Crock-Pot conservele de roșii, apa fierbinte, pasta de tomate, laptele de cocos, curry-ul și sarea
- așază cu un clește în sos bucățile de carne
- pune capacul și lasă sosul la gătit 3 ore și jumătate pe high sau 6-7 ore pe slow
- la final, scoate cu grijă bucățile de carne. Atenție! E atât de fragedă, încât se va dezintegra dacă nu lucrezi cu delicatețe!
- într-un castron mic, amestecă amidonul cu 2-3 linguri de apă rece, apoi, după ce e bine dizolvat, toarnă amestecul în sos și amestecă-l bine cu o lingură
- pune la loc carnea în sos și mai lasă pe high 20 de minute
- dacă vrei să se glazureze, bagă totul la cuptor
- în 3 căni de apă, fierbe o cană de orez, cu puțină sare
- la final adaugă și două linguri de lapte de cocos pentru un plus de aromă.
Poftă bună!