Reteta rasol de vita cu legume, made by Jamila Cuisine
Porții
4
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
4h
Temperatură
high
Calorii
-
Ingrediente
• Rasol de vita – 1 kg |
• Rosii in bulion – 1 cutie |
• Supa – 500 ml |
• Telina – 1 buc. mica taiata cubulete |
• Morcov – 1 buc. taiat cubulete |
• Ceapa – 2 buc. tocate marunt |
• Zeama lamaie – ½ buc. |
• Cimbru si rozmarin – cateva crengute |
• Foi de dafin – 3 foi |
• Patrunjel – 1 legatura |
• Usturoi – 2 catei feliati |
• Ulei de floarea-soarelui – 2 linguri |
• Ulei de masline – 2 linguri |
• Sare si piper – dupa gust |
• Rozmarin tocat – 1 lingurita |
• Usturoi – 2 catei maruntiti |
• Cimbru tocat – 1 lingura |
Mod de preparare
• intr-un bol, puneti condimentele peste rasolul de vita: zeama de lamaie, uleiul de masline, rozmarinul si cimbrul tocat, usturoiul maruntit, sare, piper si patrunjelul tocat (cca ½ de legatura) si amestecati bine
• marinati rapid carnea folosind un aparat de vidare FoodSaver
• puneti pe foc vasul detasabil al slow cooker Crock-Pot 6.0 L Digital Sauté, adaugati 2 linguri de ulei de floarea-soarelui, iar dupa ce s-a incalzit, puneti in vas bucatile de rasol de vita si rumeniti-le bine pe ambele parti
• dupa ce s-au rumenit, scoateti bucatile de carne si puneti-le pe o farfurie
• adaugati in uleiul din vas legumele tocate: ceapa, morcovul, telina, usturoiul feliat, sare si piper, amestecati foarte bine caliti-le pentru cca 5 minute
• cand legumele s-au inmuiat, adaugati rosiile, supa incalzita in prealabil, foile de dafin, crengutele de rozmarin si cimbru, amestecati bine si apoi puneti bucatile de carne
• mutati vasul in unitatea centrala a slow cooker Crock-Pot 6.0 L Digital Sauté, puneti capacul si setati pe modul de gatire ''High'' (treapta 2) si timpul de 4 ore.
Pofta buna!
• marinati rapid carnea folosind un aparat de vidare FoodSaver
• puneti pe foc vasul detasabil al slow cooker Crock-Pot 6.0 L Digital Sauté, adaugati 2 linguri de ulei de floarea-soarelui, iar dupa ce s-a incalzit, puneti in vas bucatile de rasol de vita si rumeniti-le bine pe ambele parti
• dupa ce s-au rumenit, scoateti bucatile de carne si puneti-le pe o farfurie
• adaugati in uleiul din vas legumele tocate: ceapa, morcovul, telina, usturoiul feliat, sare si piper, amestecati foarte bine caliti-le pentru cca 5 minute
• cand legumele s-au inmuiat, adaugati rosiile, supa incalzita in prealabil, foile de dafin, crengutele de rozmarin si cimbru, amestecati bine si apoi puneti bucatile de carne
• mutati vasul in unitatea centrala a slow cooker Crock-Pot 6.0 L Digital Sauté, puneti capacul si setati pe modul de gatire ''High'' (treapta 2) si timpul de 4 ore.
Pofta buna!