Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă ardei umpluți la Multicooker 5in1 Digital 5.6L Crock-Pot by Prăjiturela

Rețetă ardei umpluți la Multicooker 5in1 Digital 5.6L Crock-Pot by Prăjiturela
Rețetă ardei umpluți la Multicooker 5in1 Digital 5.6L Crock-Pot by Prăjiturela Rețetă ardei umpluți la Multicooker 5in1 Digital 5.6L Crock-Pot by Prăjiturela Rețetă ardei umpluți la Multicooker 5in1 Digital 5.6L Crock-Pot by Prăjiturela

Porții

6

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 10 ardei grași medii
• 1 kg carne (amestec vită porc)
• 4 cepe medii
• 2 morcovi
• 2 ardei capia
• 1 legăură pătrunjel
• 100 g orez
• 100 g pasta de tomate
• 4 foi de dafin
• 1 crenguță de cimbru
• 2 lingurițe amestec legume deshidratate
• Piper proaspăt râșnit
• Sare
• Ulei sau untură
• 2-3 bucățele de slăninp sau piept de porc din borcan (opțional)

Sos:
• 1 l apă
• 100 ml pastă de tomate
• 1 lingurita zahar
• 1 lgta oțet
• 1 lgta sare
• 1 lgta piper
• 1 lgta legume deshidratate

Descriere

Prăjiturela ne arată cum să pregătim ușor o rețetă tradițională gustoasă, cu care nu vom putea da greș: ardei umpluți! Bineînțeles, secretul rețetei ei a fost, pe lângă ingredientele proaspete și pasiunea pentru gătit, folosirea Multicookerului 5in1 Digital 5.6L Crock-Pot. 

Mod de preparare

  • Spălăm bine ardeii, le tăiem „capac” și îndepărtăm cotorul și semințele
  • În vasul multi cookerului punem o lingură de untură sau două de ulei și sotăm 2 minute ardeii pe toate laturile – prin sotare vom elimină gustul amărui specific arderilor grași
  • După ce s-au înmuiat puțin, îi scoatem pe o farfurie
  • Tocăm mărunt ceapa, morcovii, ardeii capia și pătrunjelul (le dăm prin răzătoare sau printr-un chopper – eu le-am băgat în chopper) și le adăugăm în vas în untura rămasă de la ardei)
  • Adaugăm o linguriță de sare, apoi le sotam până nu mai au lichid (~ 5 minute), amestecând ocazional
  • Adaugăm orezul spălat și scurs peste legumele sotate, îl amestecăm bine și îl lăsam la călit 1-2 minute
  • După ce am călit și orezul, oprim oala și adăugăm carnea tocată și o amestecăm bine- bine cu legumele și orezul
  • Batem un ou într-un bol mic și îl adaugăm peste compoziția cu legume, orez și carne
  • Potrivim de sare și piper
  • Cu ajutorul unei linguri umplem ardeii
  • Curățăm bine vasul multi cookerului, adăugăm 2-3 bucățele de slănină sau piept de porc și o lingură de untură, apoi adăugăm ardeii unul lângă altul
  • Punem „căpăcele” ardeilor
  • Într-o carafă amestecăm ingredientele peste sos și turnăm compoziția peste ardei
  • Adaugăm printre ardei foile de dafin și crenguța de cimbru ruptă în rămurele
  • Punem capacul și setăm programul slow cooking pe 5 ore, treapta high sau 8 ore pe treapta low.
  • Îi savurăm fierbinți simpli sau cu smântână.
Poftă bună!

Preparat cu