Reteta cheesecake cu ciocolata, made by Jamila Cuisine
Porții
12
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
4h
Temperatură
low
Calorii
-
Ingrediente
• Crema de branza – 600 gr. |
• Biscuiti – 200 gr. |
• Oua – 4 buc. |
• Zahar – 100 gr. |
• Ciocolata amaruie topita – 200 gr. |
• Ciocolata alba topita – 200 gr. |
• Smantana dulce – 200 ml |
• Zahar vanilat – 30 gr. |
• Faina – 50 gr. |
• Galbenusuri – 2 buc. |
• Unt topit – 100 gr. |
• Sare |
Mod de preparare
• introduceti biscuitii intr-o punga cu fermoar si zdrobiti-i bine cu ajutorul unui sucitor, cat sa-i transformati intr-o pudra
• transferati pudra de biscuiti intr-un bol, adaugati untul topit si amestecati bine pana ce are textura nisipului ud
• turnati biscuitii intr-o tava de tort de 20 cm, aplatizati cu mainile si nivelati foarte bine baza cu ajutorul unei masuri sau a unui pahar, iar apoi puneti tava la congelator
• pentru umplutura: puneti crema de branza intr-un bol, adaugati ouale, galbenusurile, zaharul alb tos, zaharul vanilat, un praf de sare si apoi amestecati usor
• dupa ce ati omogenizat bine ingredientele, adaugati faina si smantana si amestecati din nou
• puneti jumatate din compozitie intr-un alt bol
• adaugati ciocolata alba topita intr-unul dintre bolurile cu compozitie si amestecati, iar in celalalt bol cu compozitie adaugati ciocolata amaruie topita si la fel, amestecati
• scoateti tava cu blatul de biscuiti din congelator si puneti in ea, alternativ, cate o lingura din fiecare umplutura, pana cand umpleti tava
• puneti 2 folii de aluminiu in forma de cruce, asezati tava cu cheesecake in mijloc si imbracati peretii exteriori ai tavii cu folia de aluminiu
• puneti 500 ml apa fierbinte in vasul detasabil al slow cooker Crock-Pot 6 L Digital Sauté, adaugati tava cu cheesecake in vas, puneti o foaie de copt peste vas si apoi puneti capacul
• setati slow cooker Crock-Pot 6 L Digital Sauté pe modul de gatire ''Low'' (treapta 1) si timpul de 4 ore
• dupa terminarea programului, scoateti tava din vas si lasati sa se raceasca pentru cca 4 ore, iar apoi lasati-l la frigider peste noapte.
Savurati cu placere!
• transferati pudra de biscuiti intr-un bol, adaugati untul topit si amestecati bine pana ce are textura nisipului ud
• turnati biscuitii intr-o tava de tort de 20 cm, aplatizati cu mainile si nivelati foarte bine baza cu ajutorul unei masuri sau a unui pahar, iar apoi puneti tava la congelator
• pentru umplutura: puneti crema de branza intr-un bol, adaugati ouale, galbenusurile, zaharul alb tos, zaharul vanilat, un praf de sare si apoi amestecati usor
• dupa ce ati omogenizat bine ingredientele, adaugati faina si smantana si amestecati din nou
• puneti jumatate din compozitie intr-un alt bol
• adaugati ciocolata alba topita intr-unul dintre bolurile cu compozitie si amestecati, iar in celalalt bol cu compozitie adaugati ciocolata amaruie topita si la fel, amestecati
• scoateti tava cu blatul de biscuiti din congelator si puneti in ea, alternativ, cate o lingura din fiecare umplutura, pana cand umpleti tava
• puneti 2 folii de aluminiu in forma de cruce, asezati tava cu cheesecake in mijloc si imbracati peretii exteriori ai tavii cu folia de aluminiu
• puneti 500 ml apa fierbinte in vasul detasabil al slow cooker Crock-Pot 6 L Digital Sauté, adaugati tava cu cheesecake in vas, puneti o foaie de copt peste vas si apoi puneti capacul
• setati slow cooker Crock-Pot 6 L Digital Sauté pe modul de gatire ''Low'' (treapta 1) si timpul de 4 ore
• dupa terminarea programului, scoateti tava din vas si lasati sa se raceasca pentru cca 4 ore, iar apoi lasati-l la frigider peste noapte.
Savurati cu placere!