Rețetă bomboane cu ciocolată și alune la slow cookerul Crock-pot 5.6L Digital TimeSelect by Rețete Papa Bun
Porții
1
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
1h:30m
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 200 g ciocolată cu 70% cacao |
• 200 g ciocolată cu 54% cacao |
• 200 g ciocolată cu 33% cacao |
• 200 g ciocolată albă |
• 400 g alune prăjite nesărate (poți înlocui și cu alte nuci pe gustul tău) |
• 200 g alune tocate, caramelizate. |
• un vârf de cuțit sare |
Descriere
Știai că poți prepara bomboane cu ciocolată și alune absolut delicioase la slow cookerul Crockpot 5.6L Digital TimeSelect? Rețete Papa Bun a încercat și rezultatul ne-a cucerit! Vezi mai jos cum poți prepara și tu acasă aceste delicatese, pas cu pas!
Mod de preparare
- Pregătește slow cookerul Crockpot 5.6L Digital TimeSelect, conectându-l la sursă de curent.
- Pune toate ingredientele în vas. Amestecă ușor și pune capacul.
- Selectează din meniu funcția Manual, apoi setează timp 1:30.
- Apasă Start. Cronometrul își începe numărătoarea în sens invers.
- Lasă aparatul să funcționeze pentru o oră fără să faci nimic, apoi ridică capacul și omogenizează ușor. Repetă acest lucru la fiecare 10 minute.
- Când totul e moale și omogen, oprește slow cookerul.
- Lasă pentru 5 minute, apoi, ajutându-te de o linguriță de înghețată (sau orice ai la îndemână și crezi că te-ar ajuta, chiar și lingură/linguriță) ia din compoziție și pune grămăjoare în tăvi în care ai pus hârtie pentru copt sau covoraș de silicon.
- Opțional presară deasupra ornamente de alune/ciocolată/bombonele mici.
- Dă tăvile la frigider pentru câteva ore, până când bomboanele au o consistentă fermă și se desprind cu mare ușurință de hârtie.
- Transferă-le într-o cutie de carton și păstrează-le într-un loc uscat, cu temperatură moderată - nu la cald. Le poți păstra și la frigider.
- Adu-le la temperatura camerei cu 30 minute - o oră înainte de servire.
- Cu cât stau, cu atât capătă o consistență și mai plăcută.