Rețetă ghismana cu fructe de pădure la Slow Cooker 5.6L Digital TimeSelect Crock-pot by Greta, dmncr.ro
Porții
10
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
2h
Temperatură
high
Calorii
-
Ingrediente
Pentru aluat: |
• 220g făină |
• 120g zahăr |
• 5 ouă |
• 350g iaurt |
• 10g praf de copt |
• coaja de la o lămâie |
• 1 lingură esență de vanilie |
Pentru topping: |
• 350g fructe de padure |
• zahăr pudră |
Descriere
"Ghismana" este o rețetă românească veche, aproape uitată. Tradițional, era coaptă încet în cuptor de lut la foc mic, în zona Dobrogei. Astăzi o puteți găti într-un mod diferit și modern: coaptă încet în Slow Cookerul de la Crockpot. Aluatul rămâne umed și pufos, în timp ce fructele de pădure își păstrează vitaminele și sucul.
Mod de preparare
1. Într-un bol larg amestecați toate ingredientele pentru aluat până când obțineți un aluat moale, omogen și cremos.
2. În oala Slow Cookerului așezați o foaie de hârtie de copt. Turnați aluatul obținut. Peste aluat așezați fructele de pădure.
3. Atașați capacul Slow Cookerului și setați programul Manual, timp de 2 ore /High.
4. Dacă după scurgerea celor 2 ore prăjitura mai are nevoie de câteva minute de coacere, puteți seta Slow Cookerul pe programul “Keep warm”, pentru încă 30 de minute.
5. După ce prăjitura este complet gătită, scoateți din Slow Cooker și decorați cu zahărul pudră.
Puteți servi atât caldă, cât și rece.
2. În oala Slow Cookerului așezați o foaie de hârtie de copt. Turnați aluatul obținut. Peste aluat așezați fructele de pădure.
3. Atașați capacul Slow Cookerului și setați programul Manual, timp de 2 ore /High.
4. Dacă după scurgerea celor 2 ore prăjitura mai are nevoie de câteva minute de coacere, puteți seta Slow Cookerul pe programul “Keep warm”, pentru încă 30 de minute.
5. După ce prăjitura este complet gătită, scoateți din Slow Cooker și decorați cu zahărul pudră.
Puteți servi atât caldă, cât și rece.