Rețetă cozonac tradițional la Multicooker 5in1 Digital 5.6L Crock-Pot by Carte de rețete
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Ingrediente: |
• Pentru aluat |
• 500 gr.făina |
• 300 ml lapte călduț |
• 100 gr.zahăr |
• 2 gălbenușuri |
• 7 gr.drojdie uscată |
• 25 gr.unt topit |
• 1/2 linguriță sare |
• 1 linguriță esență de rom |
• coajă rasă de la o lămâie |
Pentru umplutură: |
• 1-2 albușuri |
• 2 linguri zahăr |
• 1 zahar vanilat |
• 2 linguri cacao |
Descriere
Pentru că de sărbători avem nevoie de ajutor în bucătărie pentru rețetele tradiționale, Carte de Rețete ne arată cum a pregătit cozonac cu ajutorul Multicooker 5in1 Digital 5.6L Crock-Pot cu funcție de coacere. O rețetă delicioasă:
Mod de preparare
- Se prepară maia din drojdie, 100 ml lapte și zahar. Se lasă deoparte 4 minute.
- Se pune făina în recipientul mixerului sau într-un bol adânc. Se adaugă maia, gălbenușurile,
- restul de lapte, coaja de lămâie rasa, sarea, untul și esență de rom.
- Se frământă un aluat elastic.
- Se lasă deoparte la dospit, într-un loc ferit de curent, până își dublează volumul.
- Zahărul se amestecă cu cacaua și un albuș. Dâcă e nevoie, mai puteți pune și al doilea albuș.
- Se presară făina pe masă și se întinde aluatul.
- Se pune compoziția de cacao.
- Se rulează.
- Se pune în forma de copt sau direct în recipientul Slow & Multicooker Digital 5.6l Crock-Pot cu funcție de coacere, în care ați pus hârtie de copt.
- Se lasă la dospit 30 de minute.
- Se setează Multicooker 5in1 Digital 5.6L Crock-Pot cu funcție de coacere pe BAKE pentru 2 ore.
- Se scoate și se lasă să se răcească.
- Se pudrează cu zahar pudra sau se glazurează și se feliază.
Preparat cu
-300lei
Crock-Pot
Multicooker 5in1 Digital 5.6L Crock-Pot
5 programe presetate
Timer reglabil
Afișaj electronic
• in stoc
PRP: 699,99lei
399,99lei