Rețetă pâine cu cartofi în vasul cu capac Crock-Pot din fontă emailată 6.6L pregătită de Mihai Gătește
Porții
1
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
50m
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Ingrediente aluat vechi: |
• 250 de g făină |
• ½ linguriță sare |
• 5 g drojdie proaspătă |
• 150 ml apă călduță |
Ingrediente pâine țărănească: |
• 2 cartofi (aproximativ 250 de g) |
• 500 g făină 650 |
• 200 g aluat vechi |
• 10 g drojdie proaspătă |
• 2 lingurițe de sare |
• 2 linguri de ulei de măsline |
• 250 ml din apa în care au fiert cartofii |
Descriere
Mihai Gătește ne surprinde încă o dată cu o rețetă delicioasă de pâine! Inspirat din cartea de rețete Fii brutar la tine acasă - Tóthné Libor Maria a preparat această rețetă de pâine cu cartofi la cuptor în vasul cu capac Crock-Pot din fontă emailată, cu o capacitate de 6.6 litri.
Mod de preparare
- În seara de dinainte amestecă ingredientele pentru aluatul vechi și lasă-l acoperit la temperatura camerei, până a doua zi dimineața.
- Dimineața, curăță cartofii și taie-i felii de aproximativ 1 cm.
- Pune feliile într-o cratiță mică, acoperă cartofii cu apă și fierbe-i până sunt moi.
- Scurge apa într-un castron și lasă cartofii și apa să se răcească.
- După ce s-au răcit cartofii zdrobește-i bine cu o furculiță.
- Amestecă făina cu sarea și fă o gaură în centru.
- Adaugă restul ingredientelor pentru pâine, și pune aluatul la frământat în robot timp de 8-10 minute.
- În a doua parte a procesului de frământare adaugă făină dacă aluatul e prea moale (2-4 linguri de făină).
- Formează o bilă și lasă-l la dospit într-un bol uns cu puțin ulei și acoperit cu folie de plastic 40 de minute.
- Presară făină pe blat, frământă-l un pic, formează o bilă și apoi ține-l acoperit cu castronul în care a dospit, 15 minute.
- Între timp, pregătește un castron, care este puțin mai mic decât cratița folosită, pune un prosop curat și presară făină peste.
- Așază aluatul în castron cu partea netedă în jos și acoperă cu prosopul de bucătărie pudrat cu făină.
- Lasă-l încă 60 de minute în castronul cu prosopul pregătit.
- După 30 de minute de dospire pornește cuptorul la 230 de grade și pune vasul emailat, cu tot cu capac, în cuptor.
- Când expiră timpul, iar cuptorul și vasul sunt încinse bine, răstoarnă aluatul în vasul emailat, crestează aluatul cu o lamă, pune capacul și pune vasul în cuptor la cuptor timp de 50 de minute.
- Scoate cu grijă vasul emailat din cuptor, scoate pâinea pe un grilaj și pulverizeaz-o cu puțină apă rece
Preparat cu
-100lei
Crock-Pot
Vas de fontă emailată, 6.6L, oval, turcoaz Crock-Pot
Fontă emailată
Capac inclus
Oval
Capacitate 6.6 L
• in stoc
PRP: 599,99lei
499,99lei