Reteta rulada de ceafa de porc umpluta cu carne tocata
Porții
6
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
5h
Temperatură
low
Calorii
-
Ingrediente
• Ceafa de porc – cca 1,3 kg |
• Carne tocata (amestec porc+vita) – 400 - 500 gr. |
• Cimbru – 2 lingurite |
• Piper – ½ lingurita |
• Marar – ½ legatura |
• Patrunjel – ½ legatura |
• Usturoi macinat – 1 lingurita |
• Ceapa – 1 buc. |
• Vin rosu 50 ml |
• Apa – 50 ml |
• Ulei de masline – 1 lingura |
• Sare – dupa gust |
Mod de preparare
• introduceti carnea tocata intr-un bol
• dati ceapa pe razatoare si amestecati-o cu carnea
• tocati mararul si patrunjelul marunt si adaugati-le si pe acestea in carne
• asezonati bine carnea cu sare, piper, cimbru si usturoi macinat
• cu ajutorul unui cutit, desfaceti bucata de ceafa pe jumatate (pe lungime), acoperiti-o cu un strat de folie de plastic si bateti-o cu un ciocan de carne ca sa o mai subtiati – atentie sa nu o rupeti
• puneti carnea tocata in centrul acesteia si intindeti-o uniform pe toata suprafata sa
• rulati carnea strans si legati-o din 3 in 3 cm cu papiota culinara
• taiati-o pe jumatate si introduceti ambele bucati in slow cooker Crock-Pot 6 L Digital Sauté
• adaugati apa, vinul rosu si uleiul de masline peste
• porniti slow cooker Crock-Pot 6 L Digital Sauté pe modul de gatire ''Low'' si timpul de 5 ore
• cu 15 minute inainte de expirarea timpului, asezonati cu sare si piper
• optional, o puteti sota pe plita direct in vasul detasabil al slow cooker Crock-Pot 6 L Digital Sauté, pentru a-i conferi o nuanta brun-aurie.
Pofta buna!
• dati ceapa pe razatoare si amestecati-o cu carnea
• tocati mararul si patrunjelul marunt si adaugati-le si pe acestea in carne
• asezonati bine carnea cu sare, piper, cimbru si usturoi macinat
• cu ajutorul unui cutit, desfaceti bucata de ceafa pe jumatate (pe lungime), acoperiti-o cu un strat de folie de plastic si bateti-o cu un ciocan de carne ca sa o mai subtiati – atentie sa nu o rupeti
• puneti carnea tocata in centrul acesteia si intindeti-o uniform pe toata suprafata sa
• rulati carnea strans si legati-o din 3 in 3 cm cu papiota culinara
• taiati-o pe jumatate si introduceti ambele bucati in slow cooker Crock-Pot 6 L Digital Sauté
• adaugati apa, vinul rosu si uleiul de masline peste
• porniti slow cooker Crock-Pot 6 L Digital Sauté pe modul de gatire ''Low'' si timpul de 5 ore
• cu 15 minute inainte de expirarea timpului, asezonati cu sare si piper
• optional, o puteti sota pe plita direct in vasul detasabil al slow cooker Crock-Pot 6 L Digital Sauté, pentru a-i conferi o nuanta brun-aurie.
Pofta buna!