Rețetă firptură de miel gătită lent la Slow Cooker 4.7L Digital Crock-pot by Teo's Kitchen
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 1kg pulpă de miel |
• 50ml ulei de măsline |
• 3 linguri mix de condimente pentru miel |
• 6-8 căței usturoi |
• 3 cepe albe mari |
• 500ml supă de legume |
• 100ml vin alb (opțional) |
• crenguțe de cimbru |
• crenguțe de mentă |
Mod de preparare
Pasul 1: Mai întâi pregătim ingredientele, porționăm carnea de miel în bucăți de mărime potrivită, care să încapă perfect în vasul crockpot-ului.
Pasul 2: Curățăm ceapă și o tăiem felii, curățăm usturoiul și îl trecem prin presă.
Pasul 3: Într-un bol amestecăm uleiul de măsline, condimentele, usturoiul.
Pasul 4: Masăm foarte bine carnea cu acest amestec. Ideal ar fi să o lăsăm la marinat 5-6 ore sau peste noapte, dacă avem această posibilitate.
Pasul 5: Apoi prăjim carnea (cu tot cu amestecul de ulei) în tigaie, pentru a o sigilă/rumeni pe toate părțile.
Pasul 6: În vasul crockpot-ului punem ceapă felii, astfel încât să acopere fundul vasului. Turnam supă de legume, punem deasupra bucățile de carne și crenguțele de cimbru și mentă.
Pasul 7: Setam aparatul 4-6 ore pe funcția HIGH, în funcție de tipul de carne de miel folosită și de dimensiunea bucăților/pulpelor de miel.
Pasul 8: Friptură de miel gătită lent la slow-cooker este gata și promit că e o apritie pe masă de Paște, cu efort minim în bucătărie!
Pasul 2: Curățăm ceapă și o tăiem felii, curățăm usturoiul și îl trecem prin presă.
Pasul 3: Într-un bol amestecăm uleiul de măsline, condimentele, usturoiul.
Pasul 4: Masăm foarte bine carnea cu acest amestec. Ideal ar fi să o lăsăm la marinat 5-6 ore sau peste noapte, dacă avem această posibilitate.
Pasul 5: Apoi prăjim carnea (cu tot cu amestecul de ulei) în tigaie, pentru a o sigilă/rumeni pe toate părțile.
Pasul 6: În vasul crockpot-ului punem ceapă felii, astfel încât să acopere fundul vasului. Turnam supă de legume, punem deasupra bucățile de carne și crenguțele de cimbru și mentă.
Pasul 7: Setam aparatul 4-6 ore pe funcția HIGH, în funcție de tipul de carne de miel folosită și de dimensiunea bucăților/pulpelor de miel.
Pasul 8: Friptură de miel gătită lent la slow-cooker este gata și promit că e o apritie pe masă de Paște, cu efort minim în bucătărie!