Rețetă cotlet de porc la Slow Cooker 4.7L Digital Crock-pot by Teo's Kitchen
Porții
6
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
3h
Temperatură
high
Calorii
-
Ingrediente
• 8 felii cotlet de porc |
• 1 kg cartofi |
• 3 morcovi mari |
• o ceapă mare |
• 4-5 căței usturoi |
• 100ml ulei de măsline |
• 300ml cidru de mere |
• 4 linguri mix de condimente pentru porc |
• 50g unt, tăiat cubulețe |
Descriere
Indiferent că îl gătiți în bucată mare sau porționat, cotletul la slow cooker va ieși fraged și moale, un adevărat deliciu.
Mod de preparare
1. Într-un bol amestecați uleiul de măsline, cidrul, condimentele. Puneți în vasul Crockpot-ului cartofii curățați și tăiați cuburi mari, morcovii curățați și tăiați rondele de 2-3 cm, ceapa tăiată în bucăți mari, cațeii de usturoi.
2. Turnați jumătate din amestecul de cidru și amestecați foarte bine. Puneți bucățile de cotlet de porc peste cartofi, turnați deasupra restul de amestec de cidru.
3. Setați aparatul la 3 ore pe functia HIGH. În funcție de grosimea bucăților de cotlet, dar și de soiul cartofilor folosiți, verificați preparatul și, dacă este nevoie, adaugați încă 30 min – 1 oră.
Rețeta este gata: deși cartofii și morcovii au fost gătiți mai multe ore, au o textură minunată și o aromă deosebită. Asta e minunea gătirii lente! În ceea ce privește carnea, cotletele sunt fragede, iar carnea se desprinde usor! Poftă bună!
2. Turnați jumătate din amestecul de cidru și amestecați foarte bine. Puneți bucățile de cotlet de porc peste cartofi, turnați deasupra restul de amestec de cidru.
3. Setați aparatul la 3 ore pe functia HIGH. În funcție de grosimea bucăților de cotlet, dar și de soiul cartofilor folosiți, verificați preparatul și, dacă este nevoie, adaugați încă 30 min – 1 oră.
Rețeta este gata: deși cartofii și morcovii au fost gătiți mai multe ore, au o textură minunată și o aromă deosebită. Asta e minunea gătirii lente! În ceea ce privește carnea, cotletele sunt fragede, iar carnea se desprinde usor! Poftă bună!