Rețetă lasagna la slowcooker Crock-pot 4.7L Digital by Teo's Kitchen
Porții
8
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
keep warm
Calorii
-
Ingrediente
• 500g carne tocată de vită, sau amestec porc cu vită |
• ceapă albă tocată mărunt |
• 3 căței de usturoi |
• 2 linguri ulei |
• condimente după gust (sare, piper, boia afumată, mix ierburi aromatice, mix carne tocată) |
• 500g ricotta |
• 200g mozzarella dată pe răzătoare |
• 100ml lapte |
• 100g parmezan dat pe răzătoare |
• 800g sos de roșii (sau sos pentru paste, cu legume) |
• 500g foi lasagna |
Descriere
Te-ai gândit că poți prepara lasagna la Crockpot, la slowcooker? Este delicioasă, se gătește fără a fi nevoie să o supraveghezi și e gata exact pe când ajungi acasă! Nu este nevoie să fierbi foile de lasagna înainte, nici să prepari sosuri complicate.
Mod de preparare
1. Pentru sosul de carne: într-o cratiță încăpătoare puneți 2 linguri de ulei și căliți carnea tocată la foc mediu, amestecând des, rupând bucățile mai mari de carne. Când e aproape rumenită, puneți ceapa tocată fin, usturoiul, condimentele. Mai lăsați 4-5 min pe foc, apoi adăugați 500g sos de roșii și amestecați.
2. Asamblați lasagna în vasul Crockpot-ului: ungem vasul bine cu ulei. Pe fundul vasului puneți un strat de sos de roșii, apoi potriviți foile de lasagna. Urmează straturi de sos de ricotta, foi de lasagna, sos de carne. Între fiecare strat puneți mozzarella dată pe răzătoare. Ultimul strat trebuie să fie de foi de lasagna, peste care puneți sosul de roșii rămas și mozzarella rămasă.
3. Setați aparatul 3 ore pe funcția High sau 4 ore pe Low. Dacă folosiți foi de lasagna proaspete, puteți seta aparatul la 2 ore pe High. Știți că lasagna este gata când cuțitul intră foarte ușor prin foile de paste și mozzarella este rumenită.
4. Slowcookerul intră automat în modul Keep Warm și lasagna vă asteaptă să o serviți și să va bucurați de ea! Ca să o puteți felia perfect, lasagna trebuie să fie răcită la temperatura camerei.
2. Asamblați lasagna în vasul Crockpot-ului: ungem vasul bine cu ulei. Pe fundul vasului puneți un strat de sos de roșii, apoi potriviți foile de lasagna. Urmează straturi de sos de ricotta, foi de lasagna, sos de carne. Între fiecare strat puneți mozzarella dată pe răzătoare. Ultimul strat trebuie să fie de foi de lasagna, peste care puneți sosul de roșii rămas și mozzarella rămasă.
3. Setați aparatul 3 ore pe funcția High sau 4 ore pe Low. Dacă folosiți foi de lasagna proaspete, puteți seta aparatul la 2 ore pe High. Știți că lasagna este gata când cuțitul intră foarte ușor prin foile de paste și mozzarella este rumenită.
4. Slowcookerul intră automat în modul Keep Warm și lasagna vă asteaptă să o serviți și să va bucurați de ea! Ca să o puteți felia perfect, lasagna trebuie să fie răcită la temperatura camerei.