Rețetă fondue de ciocolată la slowcooker Crock-Pot 4,7L
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 200 g ciocolată (neagră, cu lapte sau albă) |
• 1 conservă (400 g) de lapte condensat |
• 250 g unt sărat, tăiat cuburi |
• 50 ml lapte (pentru subțiere, dacă este necesar) |
Descriere
Acest fondue de ciocolată se pregătește ușor și este perfect ca preparat dulce de Valentine’s Day.
Condensul de lapte și untul sărat înlocuiesc cu succes smântâna, pentru un gust bogat. Ciocolata fondue se potrivește perfect și ca topping pentru o înghețată delicioasă.
Poți folosi o combinație de ciocolată neagră și cu lapte, iar pentru un gust mai dulce, optează doar pentru ciocolată cu lapte sau albă.
Condensul de lapte și untul sărat înlocuiesc cu succes smântâna, pentru un gust bogat. Ciocolata fondue se potrivește perfect și ca topping pentru o înghețată delicioasă.
Poți folosi o combinație de ciocolată neagră și cu lapte, iar pentru un gust mai dulce, optează doar pentru ciocolată cu lapte sau albă.
Mod de preparare
Pasul 1: Rupe ciocolata în bucăți mici și pune-le în bolul slowcooker-ului.
Pasul 2: Adaugă laptele condensat și cuburile de unt.Pasul 3: Acoperă cu capacul, setează funcția Low și un timp de gătire de 1 oră.
Pasul 4: La final, adaugă lapte treptat până când obții consistența dorită. Amestecă bine.
Recomandări de servire: Pentru acest fondue, ai o pisibilități nenumărate pentru înmuiere. Poți și folosind bețișoare de lemn sau metal pentru o experiență mai plăcută. Încearcă bezele, căpșuni, bucăți de negrese, bucăți de prăjituri, felii de banană, mini gogoși, fructe uscate, nuci, covrigei, biscuiți clasici sau italienești.
Fondue-ul poate fi păstrat în setarea Keep Warm pentru aproximativ 15 minute. Dacă se îngroașă, adaugă lapte suplimentar și amestecă bine.
Porțiile rămase pot fi păstrate în frigider pentru o săptămână și pot fi reîncălzite pentru a fi folosite ca sos pentru înghețată sau alte deserturi.
Pasul 2: Adaugă laptele condensat și cuburile de unt.Pasul 3: Acoperă cu capacul, setează funcția Low și un timp de gătire de 1 oră.
Pasul 4: La final, adaugă lapte treptat până când obții consistența dorită. Amestecă bine.
Recomandări de servire: Pentru acest fondue, ai o pisibilități nenumărate pentru înmuiere. Poți și folosind bețișoare de lemn sau metal pentru o experiență mai plăcută. Încearcă bezele, căpșuni, bucăți de negrese, bucăți de prăjituri, felii de banană, mini gogoși, fructe uscate, nuci, covrigei, biscuiți clasici sau italienești.
Fondue-ul poate fi păstrat în setarea Keep Warm pentru aproximativ 15 minute. Dacă se îngroașă, adaugă lapte suplimentar și amestecă bine.
Porțiile rămase pot fi păstrate în frigider pentru o săptămână și pot fi reîncălzite pentru a fi folosite ca sos pentru înghețată sau alte deserturi.