Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă pulpă de miel la cuptor în vasul de fontă emailată Crock-Pot by Prăjiturela

Rețetă pulpă de miel la cuptor în vasul de fontă emailată Crock-Pot by Prăjiturela
Rețetă pulpă de miel la cuptor în vasul de fontă emailată Crock-Pot by Prăjiturela Rețetă pulpă de miel la cuptor în vasul de fontă emailată Crock-Pot by Prăjiturela Rețetă pulpă de miel la cuptor în vasul de fontă emailată Crock-Pot by Prăjiturela

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 1 pulpă de miel

Pentru marinadă:
• 4 căței de usturoi
• rozmarin
• oregano
• cimbrișor
• 30 ml ulei de masline
• 30 ml vin alb
• sare

Pentru friptură:
• 2 căpățâni de usturoi tăiate orizontal
• câteva crenguțe de rozmarin
• 3 cepe verzi
• 250-300 ml vin alb sec

Descriere

Pregătește o pulpă de miel la cuptor fragedă, aromată și delicioasă! Gătești cea mai bună friptură de miel pentru Paște în câțiva pași, cu ajutorul vaselor de fontă emailată Crock-Pot!

Mod de preparare

Pasul 1. Prepară o pastă din ingredientele de marinadă. Unge bine pulpa și las-o la marinat peste noapte.

Pasul 2. A doua zi, scoate carnea, las-o 30 de minute la temperatura camerei, apoi șterge-o bine.

Pasul 3. În cratița de fontă cu diametrul de 30 cm pune 2 căpățâni de usturoi tăiate orizontal, câteva crenguțe de rozmarin, 3 cepe verzi și 250-300 ml vin alb sec.

Pasul 4. Pune capacul și dă la cuptorul preîncălzit la 170°, căldură sus - jos, pentru pentru 1h 30’.

Pasul 5. După 1h 30’, îndepărtează capacul, întoarce friptura, coace 30’, apoi iar întoarce și mai coace pentru 30’ – 45’.

Pasul 6. Dacă ai o carne mai fibroasă, de berbecuț, pune mai întâi bucata de carne cu putin vin/apă la multicooker-ul Turbo Express Crock-Pot, funcția Meat. Va deveni foarte fragedă și suculentă.