Rețetă osso buco de vită în vasul de fontă emailată by Prăjiturela



Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Pentru 4 porții: |
• 4 buc. rasol de vită (osso buco cu os și măduvă) |
• 2 morcovi |
• 2 tije de țelină apio |
• 1 ceapă galbenă mare |
• 3-4 căței de usturoi |
• 400 g roșii bucati, fără pieliță |
• 200 ml vin alb sec |
• 200 ml supă de vită/pui (sau apă) |
• 2-3 lg ulei de măsline |
• 2 lg făină |
• sare |
• piper |
• 1 crenguță de cimbru |
• 1 crenguță de rozmarin |
• 2 foi de dafin |
Pentru gremolata: |
• coaja rasă de la o lămâie |
Descriere
Dacă iubești mâncărurile bogate, cu sosuri aromate și carne fragedă, atunci rețeta de osso buco este de adăugat in meniul tău. Această variantă clasică, gătită lent în vas de fontă emailată, face ca fiecare ingredient să își spună povestea și contribuie la un preparat cu gust magnific.
Mod de preparare
Pasul 1. Scoate carnea de la frigider cu cel puțin 30 de minute înainte de gătire. Șterge-o, condimenteaz-o cu sare și piper și tăvălește-o prin făină.
Pasul 2. Încălzește vasul de fontă emailată, adaugă uleiul și rumenește feliile de osso buco pe ambele părți. Scoate-le și lasă-le la odihnit. În același vas, călește ceapa tocată, morcovii feliați și țelina. Adaugă usturoiul zdrobit spre final.
Pasul 3. Deglazează cu vin alb, lasă să fiarbă câteva minute, apoi adaugă roșiile și supa. Completează cu crenguțele de cimbru și rozmarin, foile de dafin. Pune înapoi carnea și acoperă vasul. Gătește la cuptor, la 160°C, timp de 2 ore jumătate - 3.
Pasul 4. Pregătește gremolata amestecând coaja de lămâie, usturoiul și pătrunjelul tocate fin. Presară peste carne înainte de servire.
Pasul 5. Servește osso buco împreună cu piure de cartofi.
Recomandări: Poți adăuga și ciuperci în sos sau înlocui piureul cu mămăliguță sau orez aromat.
Pasul 2. Încălzește vasul de fontă emailată, adaugă uleiul și rumenește feliile de osso buco pe ambele părți. Scoate-le și lasă-le la odihnit. În același vas, călește ceapa tocată, morcovii feliați și țelina. Adaugă usturoiul zdrobit spre final.
Pasul 3. Deglazează cu vin alb, lasă să fiarbă câteva minute, apoi adaugă roșiile și supa. Completează cu crenguțele de cimbru și rozmarin, foile de dafin. Pune înapoi carnea și acoperă vasul. Gătește la cuptor, la 160°C, timp de 2 ore jumătate - 3.
Pasul 4. Pregătește gremolata amestecând coaja de lămâie, usturoiul și pătrunjelul tocate fin. Presară peste carne înainte de servire.
Pasul 5. Servește osso buco împreună cu piure de cartofi.
Recomandări: Poți adăuga și ciuperci în sos sau înlocui piureul cu mămăliguță sau orez aromat.
Preparat cu
-100lei
Crock-Pot
Vas de fontă emailată, 4.7L, rotund, roșu Crock-Pot
Fontă emailată
Capac inclus
Capacitate 4.7 L
Rotund
• in stoc
PRP: 499,99lei
399,99lei