Rețetă pate de ficat de casă în vasul de fontă emailată by Delicatese Baby Friendly

Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 200 g ficat de curcan |
• 1 ceapă |
• usturoi (după gust) |
• 40 g unt + 25 g (pentru sigilat) |
• 2 foi de dafin |
• cimbru uscat |
• 1 gălbenuș de ou fiert |
Descriere
Poți găti un pate de ficat de casă delicios și condimentat oricând îți dorești! Rețeta de pate de casă este simplă și necesită puține ingrediente. Descoperă gustul unui pate delicios, făcut în casă!
Mod de preparare
Pasul 1. Curață ceapa si usturoiul, după care călește-le într-o oală, împreună cu o cană de apă și 40 g unt.
Pasul 2. Lasă la înăbușit până când ceapa devine fragedă. Adaugă ficatul de curcan care a fost curățat și spălat anterior.
Pasul 3. Continuă să gătești ficatul împreună cu ceapa și usturoiul, amestecând din când în când, până când ficatul este bine gătit. Apoi, adaugă cele 2 foi de dafin și un puțin cimbru uscat pentru a intensifica aroma.
Pasul 4. După ce ficatul s-a gătit, lasă compoziția să se răcească ușor, apoi transferă amestecul într-un blender. Adaugă gălbenușul de ou fiert, care va conferi pateului o textură fină și cremoasă. Mixează până obții o pastă uniformă și delicată. Poți adăuga și zeama care a rămas în urma gătirii ficatului.
Pasul 5. Pentru un gust mai intens și pentru a sigila pateul, topește cei 25 g de unt și toarnă-l deasupra pateului.
Pasul 6. Dă totul la frigider pentru minim 3 ore.
Pasul 2. Lasă la înăbușit până când ceapa devine fragedă. Adaugă ficatul de curcan care a fost curățat și spălat anterior.
Pasul 3. Continuă să gătești ficatul împreună cu ceapa și usturoiul, amestecând din când în când, până când ficatul este bine gătit. Apoi, adaugă cele 2 foi de dafin și un puțin cimbru uscat pentru a intensifica aroma.
Pasul 4. După ce ficatul s-a gătit, lasă compoziția să se răcească ușor, apoi transferă amestecul într-un blender. Adaugă gălbenușul de ou fiert, care va conferi pateului o textură fină și cremoasă. Mixează până obții o pastă uniformă și delicată. Poți adăuga și zeama care a rămas în urma gătirii ficatului.
Pasul 5. Pentru un gust mai intens și pentru a sigila pateul, topește cei 25 g de unt și toarnă-l deasupra pateului.
Pasul 6. Dă totul la frigider pentru minim 3 ore.
Preparat cu
-100lei
Crock-Pot
Vas de fontă emailată, 4.7L, rotund, roșu Crock-Pot
Fontă emailată
Capac inclus
Capacitate 4.7 L
Rotund
• in stoc
PRP: 499,99lei
399,99lei