Reteta piept de pui cu sos de portocale si susan, by Mama de Matei
Porții
4
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
1h
Temperatură
low
Calorii
-
Ingrediente
• Piept de pui - 500 gr. |
• Sos de soia - 2 linguri |
• Miere - 1 lingura |
• Usturoi - 2 catei pisati |
• Radacina rasa de ghimbir - 1 buc. |
• Faina (sau amidon) - 2 - 3 lingurite |
• Sucul de la doua portocale mai mici |
Optional: |
• Praf de chili - 1 lingura |
• Susan si ceapa verde (la final) |
Mod de preparare
- Se amesteca sosul de soia, mierea, usturoiul și ghimbirul și se pastreaza la rece timp de 15 minute
- Se toaca pieptul de pui cubulețe, se sareaza foarte puțin si se amesteca cu sucul si continutul pastrat la rece
- Apoi se transfera totul in vasul de ceramic al slow cooker Crock-Pot 3.5 L Manual White pe viteza ''Low’’, timp de gatire 1 ora. Atentie! Nu ridicati capacul in timpul procesului de gatire, acest lucru prelungește timpul de gatire cu 15 minute!
- Dupa 1 ora se adauga si faina, se amesteca bine si se programeaza timpul de gatire pentru inca 30 de minute, tot pe modul ''Low’’
- La finalul timpului de gatire, se adauga ceapa verde tocata si susanul si se poate servi totul alaturi de o garnitura de orez.
Pofta buna!