Reteta tocanita ungureasca de vita (Porkolt)
Porții
1
Complexitate
3
Pregătire
Gătire
2h
Temperatură
high
Calorii
-
Ingrediente
• Ceapa rosie de apa – 2 buc.mari |
• Ardei kapia – 3 buc.mai mari |
• Antricot de vita – 1 kg (fasonat) |
• Grasime de gasca – 3 linguri |
• Sare – dupa gust |
• Paprika iute – 1 lingurita |
• Paprika afumata – 2 lingurite |
• Foi de dafin – 3 buc |
• Chimen macinat – 2 lingurite |
• Pasta de ardei iute – 2 lingurite |
• Pasta de ardei dulce – 2 linguri |
• Suc de rosii – 200 ml |
• Pasta de tomate – 1 lingurita |
• Cuburi bio de vita – 3 buc.(fara monoglutamat) |
• Apa fiarta – cat sa acopere – in jur de 200 ml |
• Cartofi pentru servit |
Mod de preparare
- Toaca ceapa si ardeiul cubulete;
- Adauga grasime de gasca in recipientul Duraceramic al Crock Pot 5L Duraceramic;
- Soteaza ceapa si cand a devenit translucida adauga ardeiul;
- Caleste-l si pe-aceasta impreuna cu ceapa;
- Fasoneaza vita si tai-o cuburi;
- Caleste-o si pe-aceasta;
- Pune sare;
- Adauga foi de dafin, chimen macinat, pasta de ardei iute, pasta de ardei dulce, suc de rosii, pasta de tomate si amesteca;
- Pune cuburi bio de vita si acopera cu apa fiarta;
- Lasa sa scada 5-6 min;
- Ia de pe plita si pune in Crock Pot;
- Seteaza Crock Pot-ul pe modul de gatire “high” si timpul de 2 ore;
- Odata gatit, serveste cu cartofi, orez sau paste;
Elisabeta Gligor, 27.08.2020
Foarte bună este mîncarea ungurească și eu o fac des.
adauga un raspuns