Reteta pulpe de rata cu ananas, by Jamila Cuisine
Porții
4
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
4h:20m
Temperatură
high
Calorii
-
Ingrediente
• Pulpe de rata – 4 buc. |
• Conserva de ananas – 1 buc. |
• Ardei gras (cubulete) – 2 buc. |
• Ghimbir razuit – 2 linguri |
• Usturoi maruntit – 2 catei |
• Amidon – 2 linguri |
• Zeama de lamaie – ½ buc. |
• Ceapa tocata - 2 buc. |
• Sos de rosii – 200 gr. |
• Sos de soia – 3 linguri |
• Ulei – 2 linguri |
• Sare, piper – dupa gust |
Mod de preparare
- Se condimenteaza pulpele de rata cu sare si piper si se vor rumeni in vasul slow cooker Crock-Pot 5.0 L Digital DuraCeramic Saute
- Pulpele astfel condimentate, se rumenesc doua cate doua, in vasul in care am adaugat in prealabil ulei
- Dupa ce s-au rumenit pulpele, se pastreaza in vas cca 3 linguri din grasimea in care s-au prajit
- Se adauga ceapa, ardeiul gras, conserva de ananas cu tot cu suc, sosul de rosii, zeama de lamaie, sosul de soia, usturoiul, gimbirul, putina sare si piper dupa gust, se amesteca totul foarte bine, iar peste toate acestea se aseaza pulpele de rata rumenite
- Se adauga putina apa si se pune capacul vasului, setandu-se slow cooker Crock-Pot 5.0 L Digital DuraCeramic Saute pe trapta ''High’’, timpul de gatire 4 ore
- Dupa terminarea timpului de gatire, se scot pulpele, iar peste sos se adauga amidonul de porumb diluat in putina apa rece si se mai lasa in vasul Crock-Pot pentru inca 20 minute pentru a se ingrosa
- Se servesc calde alaturi de orez basmati.
Pofta buna!