Reteta - Musaca cu cartofi si carne tocata
Porții
8
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 1 kg cartofi albi fierti in coaja |
• 2 oua |
• 800 g carne tocata de porc si vita |
• 100 g cascaval ras |
• 1 morcov |
• 1 ceapa |
• 1 ardei capia |
• 2 linguri ulei de masline |
• 2 linguri pasta de tomate |
• 2 linguri de patrunjel verde tocat |
• 2 linguri marar verde tocat |
• sare si piper dupa gust |
• 1 lingurita boia dulce |
• 1 lingurita oregano uscat |
Pentru sos: |
• 200 g smantana |
• 2 oua |
• 100 g cascaval ras |
• piper dupa gust |
Mod de preparare
- Se pregatesc legumele: se curata, se spala, morcovul se da pe razatoarea cu ochiuri mici, ceapa se taie cubulete si ardeiul capia se marunteste la robot.
- Se pune vasul DuraCeramic al slow cooker-ului Crock-Pot de 5 l pe plita si se pune uleiul de masline.
- Se pune ceapa si se caleste 2-3 minute, apoi se adauga morcovul ras si ardeiul capia maruntit.
- Se amesteca totul bine inca 2-3 minute.
- Se adauga carnea tocata si se omogenizeaza bine.
- Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, boia dulce si oregano uscat.
- Dupa 5 minute se adauga si pasta de tomate si se mai lasa putin pe foc.
- Se scoate carnea din vas intr-un castron si se lasa putin la racit.
- Peste carne se pun ouale batute si verdeata si se amesteca bine.
- Cartofii fierti in coaja si raciti se curata si se taie rondele.
- Se curata vasul duraceramic si se pune in slow cooker-ul Crock-Pot.
- Se unge bine cu ulei, la baza si pe pereti.
- Se pun la baza o treime din cartofii feliati, apoi jumatate din compozitia de carne tocata si deasupra se presara jumatate din cascavalul ras.
- Se pun iar cartofi feliati, restul de carne, restul de cascaval ras, iar deasupra ultimul strat de cartofi feliati.
- Se prepara sosul din smantana, oua batute si cascaval si se rastoarna peste musaca.
- Se presara piper macinat si putin cascaval ras.
- Se pune capacul si se porneste slow cooker-ul pe modul High si se seteaza un timp de 2 ore si 30 de minute.
- Cand programul s-a terminat se scoate vasul din aparat si se lasa putin la racit, apoi se poate servi cu putin marar verde deasupra.