Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta - Musaca cu cartofi si carne tocata

Reteta - Musaca cu cartofi si carne tocata

Porții

8

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 1 kg cartofi albi fierti in coaja
• 2 oua
• 800 g carne tocata de porc si vita
• 100 g cascaval ras
• 1 morcov
• 1 ceapa
• 1 ardei capia
• 2 linguri ulei de masline
• 2 linguri pasta de tomate
• 2 linguri de patrunjel verde tocat
• 2 linguri marar verde tocat
• sare si piper dupa gust
• 1 lingurita boia dulce
• 1 lingurita oregano uscat

Pentru sos:
• 200 g smantana
• 2 oua
• 100 g cascaval ras
• piper dupa gust

Mod de preparare

  • Se pregatesc legumele: se curata, se spala, morcovul se da pe razatoarea cu ochiuri mici, ceapa se taie cubulete si ardeiul capia se marunteste la robot.
  • Se pune vasul DuraCeramic al slow cooker-ului Crock-Pot de 5 l pe plita si se pune uleiul de masline.
  • Se pune ceapa si se caleste 2-3 minute, apoi se adauga morcovul ras si ardeiul capia maruntit.
  • Se amesteca totul bine inca 2-3 minute.
  • Se adauga carnea tocata si se omogenizeaza bine.
  • Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, boia dulce si oregano uscat.
  • Dupa 5 minute se adauga si pasta de tomate si se mai lasa putin pe foc.
  • Se scoate carnea din vas intr-un castron si se lasa putin la racit.
  • Peste carne se pun ouale batute si verdeata si se amesteca bine.
  • Cartofii fierti in coaja si raciti se curata si se taie rondele.
  • Se curata vasul duraceramic si se pune in slow cooker-ul Crock-Pot.
  • Se unge bine cu ulei, la baza si pe pereti.
  • Se pun la baza o treime din cartofii feliati, apoi jumatate din compozitia de carne tocata si deasupra se presara jumatate din cascavalul ras.
  • Se pun iar cartofi feliati, restul de carne, restul de cascaval ras, iar deasupra ultimul strat de cartofi feliati.
  • Se prepara sosul din smantana, oua batute si cascaval si se rastoarna peste musaca.
  • Se presara piper macinat si putin cascaval ras.
  • Se pune capacul si se porneste slow cooker-ul pe modul High si se seteaza un timp de 2 ore si 30 de minute.
  • Cand programul s-a terminat se scoate vasul din aparat si se lasa putin la racit, apoi se poate servi cu putin marar verde deasupra.