Rețetă sarmale cu varză și afumătură la Slow Cooker 5.6L Digital TimeSelect Crock-Pot by Laura's Sweets
Porții
8
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
Temperatură
low
Calorii
-
Ingrediente
• 1,5 kg carne porc |
• 0,5 kg piept de porc fără os |
• 100 gr.orez |
• 1 buc.costiță cu os, afumată |
• 2-3 cepe mari |
• 2 morcovi |
• cimbru verde |
• cimbru uscat |
• sare, boia afumată, condimente după gust |
• piper |
• varză murată |
• 200 ml suc de roșii |
• 1,5 l apă |
Descriere
Pregătește această rețetă tradițională de sărmăluțe în foi de varză gătite lent (slow cooking) la Slow Cooker 5.6L Digital TimeSelect Crock-Pot. Rețeta delicioasă pregătită de Laura's Sweets a fost gata în 8h, fără supraveghere!
Mod de preparare
- Carnea se toacă la robot
- Legumele se curăță și se spală, apoi se toacă mărunt, morcovii se rad mărunt
- Orezul spălat în câteva ape se adaugă peste carne, apoi urmează legumele mărunțite
- Se adaugă condimentele, sarea (atenție să nu folosiți multă fiindcă varza murată conține multă sare)
- Se amestecă bine compoziția de carne, apoi se lasă o jumătate de oră la rece
- Foile de varză murată se porționează
- Se umplu cu carne și se formează sarmale
- Părțile mai tari de la varză se toacă mărunt
- În vasul aparatului Slow Cooker 5.6L Digital TimeSelect Crock-Pot, se așază un strat de varza tocată, 1-2 crenguțe cimbru verde
- Se așază un strat de sarmale, se pun câteva oase afumate, un strat de varză și puțin suc de roșii
- Se continuă astfel până se umple vasul
- Se încheie cu un strat de varză tăiată mărunt, crenguțe de cimbru și boia afumată, restul de suc de roșii
- Peste sarmale se toarnă apa rece până la nivelul maxim indicat în interiorul vasului
- Se acoperă cu capacul
- Vasul se conectează la o sursă de curent
- Din meniul slowcookerului, se programează ora de pornire sau se setează durata de gătire de 8 h, cu funcția Low
- Slow Cooker 5.6L Digital TimeSelect Crock-Pot va începe să gătească, apoi după încheierea programului, va trece automat pe funcția de păstrare la cald