Reteta midii in sos rosu
Porții
1
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
2h
Temperatură
high
Calorii
-
Ingrediente
• Unt nesarat – 30 g |
• Ulei de masline – 30 ml |
• Ceapa rosie – 2 buc |
• Sare, piper – dupa gust |
• Ardei gras rosu si galben – cate 1 buc.din fiecare |
• Usturoi – 3 catei |
• Amestec de ierburi de Provence – 1 lingurita |
• Ghimbir macinat – ½ lingurita |
• Amestec 5 tipuri de piper – ½ lingurita |
• Vin alb demisec – 40 ml |
• Rosii cherry – 200 g |
• Suc de rosii – 200 ml |
• Midii pasteurizate – 1 kg |
• Lapte de cocos – 200 ml |
• Coriandru proaspat – o legatura |
• Paine toast prajita pentru servire |
Mod de preparare
- Curatati midiile bine;
- Puneti vasul Crock Pot-ului 5L Digital DuraCeramic Saute pe o plita;
- Incingeti-o si adaugati untul si uleiul de masline;
- Tocati ceapa cuburi si adaugati in vas;
- Peste ea puneti sare si piper;
- Tocati ardei gras rosu si galben cuburi si puneti peste;
- Tocati usturoiul si adaugati-l si pe-acesta in bol;
- Puneti amestec de ierburi de Provence, ghimbir macinat si ½ lingurita de amestec de “5 tipuri de piper”;
- Stingeti cu vinul alb demisec si lasati sa se reduca;
- Adaugati rosiile cherry taiate in jumatate in prealabil;
- Puneti apoi sucul de rosii si midiile pasteurizate;
- Adaugati laptele de cocos (amestecat bine in prealabil) si puneti capacul;
- Setati modul de gatire “high” si timpul de 2 ore;
- Prajiti painea in toasterul Breville “Toaster Style White 2 slices” si serviti cu midiile;
Pofta buna !